Ambjitt - Unica és!

Här delar jag med mig av mitt liv till den som är intresserad.

Gott Nytt År!

Kategori:

Jag önskar er alla ett riktigt gott slut och ett gott nytt år!

Själv åker jag in till Linnégatan och firar med bästa Åsa och Sverker. <3

Ha en härlig kväll, alla!

Den var helt okey...!

Kategori:

Faktiskt.. Filmen, alltså.. Den var klart sevärd och hade faktiskt lite inslag av humor. Får nästan se nästa del när den kommer.

I dag har jag mest ätit Dumlekolor och druckit vin. :) Hihi.. Nä, varit och tränat också. Tur det, med denna kosten.

Just det.. Har fått tag på en ny städfirma, nu jävlar..!!

Puss på er!

Hobbit

Kategori:

Nu flyter dagarna ihop helt. Känns som röva har växt fast i soffan. Har varit en snabb sväng på stan i dag. Köpt en liten värdinnepresent till nyår. För övrigt har det varit lugnt både i går och i dag. Just det. Dammsög en snabbis förut, men det gick fort.

Ska ut och käka på Tullen sen och efter det blir det Hobbit på bio. Konstigt bioval eftersom jag avskyr Hotenotter och Shobbelobber och allt vad de nu heter i Sagan om ringen. Veeeeet att man MÅSTE gilla de filmerna, men att kolla på en väsande råtta som smyger på ett berg eller träd som slåss i 8 timmar, det går bort. Gillade ju inte Matrix heller, eller de blåa jävlarna som alla älskar. Jag tror så här: alla bara SÄGER att de gillar dem, eftersom de inte vågar annat. Ha!! ;)

Jaha? Annars då? Behöver inte köpa klänning till nyår, den är redan köpt. Behöver inte planera meny, lyx att få vara bortbjuden. Så.. Mer vila och mer tid på gymmet. Bra ledighet!

Puss på er!

Sovmorgon

Kategori:

Tänk att jag vaknar typ samma tid oavsett om jag ställer klockan eller bestämmer mig för sovmorgon. Måste vara åldern. :D

Har faktiskt bara gjort det jag sa i går att jag skulle - gymmet och att slappa.

Jo.. Kört fem maskiner tvätt också. Kul, verkligen...

Nu kollar jag på Morden i Fjällbacka och sen ska jag nog sova.

Puss på er!

Stoppad korv

Kategori:

Allvarligt - hur kan jag känna sig som en stoppad korv, trots att jag inte ens äter en fjärdedel av vad normala människor äter på ett julbord? Hur mår alla andra då?

Skönt i allafall att det är slut på julmatsätandet nu. Mår lätt illa bara jag tänker på det. :(

För övrigt har julen förflutit lugnt. Fick åkt till gymmet i dag på förmiddagen innan det var dags för ytterligare ett julfirande med släkten i dag.

Har fått fina klappar i år också: en onepiece, vantar, leggings, linne, tröja, mysiga tofflor som man kan värma i micron, bodylotion, ljuslyktor. Mycket nöjd! Ligger just nu i soffan med min onepiece, hur skönt som helst!

I morgon ska jag INTE ställa klockan. Sen är det inget inplanerat förutom gymmet. Lugnt och skönt!

Puss på er!

Min Ängel

Kategori:


I dag tänker jag extra på dem som inte längre är med mig och firar jul. Saknaden är fortfarande stor.
<3


Går du med mig än, min kära,
Fast jag inte längre ser dig?
Är du kvar här på jorden,
Så som du är kvar i mitt hjärta?
Jag ligger kvar och grubblar,
Det är ödsligt tyst runt om mig.
Tårar bryter ut och faller,
I tanken på dig.

En ängel som här glömdes kvar,
Har nu fått sina vingar.
Vart flyger du nu, min ängel?
Vart flyger du nu?

Flyger du genom himlaporten, säg?
Eller till världens ände?
Flyger du bredvid mig?
Eller är jag ensam nu?

Var du nu än är, min vän.
Vart än vägen för dig.
Lova att du väntar där,
Tills jag möter dig.

Jag hoppas du är lycklig nu.
Så som jag var med dig.
Och smärtan du har lidit,
Hoppas jag är glömd.

Sväva fritt, min kära.
Du är fri nu.
Och tills vi åter möts,
Farväl, min ängel.

av Erik Jacobsson

Dan före dan...

Kategori:

Åkte upp till syrran i Gråbo för att fira lite jul. Så mysigt att träffa alla syskonbarnen och lilla Minna som faktiskt är riktigt stor nu. Inledde dagen med att fika och snacka skit och bara umgås och sen var det dax för kalkonmiddag. Lite skönt att slippa julmaten, eftersom det kommer ätas en del av det ändå de närmsta dagarna. Åt så jag höll på att spricka, men ändå så orkade jag ris á la malta sen. Konstigt att man kan knö i sig så mycket mat?!!

Efter maten var det dax för tomte och klappar. Fick choklad, sprit och lotter. Det är vad man behöver! ;D Tyvärr blev jag inte miljonär i dag heller, men pengar är ju inte allt har jag hört. Nu sitter jag i soffan och sippar på glöggen som var en av klapparna.

Fick nämligen åka hem tidigare än beräknat då vädret inte riktigt visade sin bästa sida. Storm och snö är inte jättekul att köra bil i. :(

Nu sitter jag i soffan och kollar en dålig film samtidigt som julskinkan är i ugnen. Ska bli så gott med en skinkmacka sen vid 23, 23:30- tiden då den är klar. Är det uppesittarkväll så är det.

När jag bloggat klart så ska jag kolla på en " Apple tv" vilket man måste ha enligt systersonen. Kostar knappt 1000 kronor, så det lär inte bli det värsta inköpet jag gjort i historien. ;P

I morgon är det som sagt julafton och jag ser mest fram emot klapparna!!

Puss på er!!


Klar!

Kategori:

Då var det klart. Tränat, städat, pyntat och gjort julgodis. Nu ska jag ägna mig åt avancerad vila resten av kvällen. Det har jag förtjänat!! :) I morgon ska jag hem till bästa storasyster och fira jul. Mysigt!

Puss för i kväll!

Leeeeedig!

Kategori:

Huuuurrrrrraaaaaa...!!! Ledig i två veckor. Känns så skönt. Har haft utvärderingsdag på jobbet och dessutom gick vi ut och käkade lunch. Vi hamnade på Naam och jag tog sushi. Tänkte att det skulle kompensera ett halvt ton choklad på förmiddagen. ;) Åkte och tränade efter jobbet och sen blev det hämtpizza på Valentin. Är så nöjd med att ha handlat klart allt när jag såg alla hysteriska människor på stan i dag. :(

Nu har jag badat, klämt i mig en pizza, dricker vin och käkar praliner som vi fått av barnen på jobbet. Så här gott skulle man ha det varje dag. I morgon blir det städning och pynt av gran samt gym och julgottetillverkning. Har bara inte bestämt ordningsföljden ännu. Får sova på saken.

Puss på er!

Nya frillan

Kategori:

Ny frilla och julklapp på jobbet

Kategori:

Just det ja. Frillan var ju ny i går, men jag har ju inte vaknat med den förrän i dag. Eller det är ju ingen frisyr när jag vaknar, men ni fattar.. :D Körde senpasset i dag och det var gott med sovmorgon. En dag kvar, sen ledigt! Fick present av barnen på jobbet i dag. En påse the och knäcke och choklad från Bröderna Nilsson. Fin..
 
När jag nästan var klar för att stänga och gå hem kom en mamma och lämnade världens största korg med gotter och frukt till oss fröknar från BARA henne själv. Hon är så nöjd med oss. Det måste kostat henne en förmögenhet. Söt!! <3
 
Efter jobbet fick jag slagit in de sista klapparna och nu ligger jag i soffan. Det är ju sista delen av Ernst jul i kväll och det får man inte missa. 
 
I morgon har vi utvärderingsdag och sen blir det gymmet och pizza från Valentin. Har varit sugen på det i två månader eller nåt nu. Lördag ska granskrället pyntas och så får jag väl köra dammsugaren ett par vändor här. Sen är det dax att fira jul.
 
Men.. Hörrni.. Missa inte Ernst nu.. ;) 
 
Puss!
 
 

Trött, huvudvärk, matt i kroppen och magont...

Kategori:

Yippie.. Verkligen.. :(

Har överlevt jullunch på jobbet, bästa Stina som fixade ny frisyr och ett halvhjärtat pass på gymmet. Har även hämtat de sista klapparna så nu ska de bara slås in. Hade tänkt att göra det i dag, men det blir bara vila. Kanske överlever två arbetsdagar till då..

Hörs en annan dag...

Puss!

Tre arbetsdagar kvar

Kategori:

Herregud, nu räknar jag verkligen ner dagarna tills jag ska vara ledig. Är så jäääääkla trött! I dag hade jag inte ens lust att åka till gymmet efter jobbet. Fast jag fick tvingat iväg mig ändå till slut.

Har varit på Lärarförbundet i dag och har haft en hektisk dag. En av våra politiker i förskole/ grundskolenämnden hade sökt mig angående artikeln i Kungsbackaposten, så henne fick jag ringt upp och snackat med i närmre en halvtimme. Känns som om det börjar hända lite nu, förhoppningsvis.

I morgon är det en av arbetsårets värsta dagar - jullunch!! Dessutom brist på personal. Som tur är jag tidig! Ska klippa mig efter jobbet, träna och hämta mina sista nätshoppingsjulklappar. Sen blir det vila!

Puss på er!

Så'n tur att jag har nya stövlar!

Kategori:

Se där ja, 3,5 plusgrader och regn. Nu
Börjar det likna julväder på västkusten. Fick invigt mina nya stövlar bara för det. Det som är underligt med dem är att de suger sig fast på foten som en sugkopp, eller nåt. Jo, underligt eftersom de kostar hur mycket som helst - vilket gör att de ska hålla minst 50 år har jag bestämt - och ändå är de taskigt konstruerade. Hmm... De kanske blir ingådda så småningom. Ingådda? Är det ett ord?

Har fått tränat och skrivit julkort i dag och nu ligger jag på soffan och kollar Simpsons. Repris, men kul ändå...

Ikväll är det dags för Ernst på tv. Ingen jul utan Ernst! Han är bäst!!!

Nu är det 5 arbetsdagar kvar innan långledigt. Yeeaaahhh...!

Puss på er!

Hurrrra, appen is alive..

Kategori:

Då gör vi ett nytt försök. Appen verkar fungera!

Lördagskväll och "Så mycket bättre" på tv. Lugnt och fridfullt. Har tränat i dag, slagit in julklappar och käkat tacos. That's it. Var dessutom ledig i går, så det känns lite som söndag i dag. Gott att inse att det är en ledig dag till i morgon istället för måndag. :)

I går var jag och handlade ett par klappar, tränade och städade här hemma. Tror faktiskt att alla klappar är klara nu. Känns gott..! I morgon ska jag skriva julkort och sen är det väl bara granen som ska upp här hemma. Den får vänta tills på lördag nästa vecka.

Just det ja.. I kväll får jag ett par direktimporterade Hunters från Colchester. Hoppas de passar...

Huntersstrumporna ska jag tydligen få i julklapp.. ;)


I morgon är det lucia och då ska jag vara tärning....

Kategori:

Det var kommentaren som en flicka sa till mig när jag kom innanför dörren på jobbet i morse. Så jäkla roligt!! :) Själv ska jag vara tomte enligt tradition. 
 
Veckan flyter på utan några större incidenter. Ja, förutom att det verkar som om uteljusen till granen verkar vara slängda. Har en svag aning om att den gick sönder i fjol, men är inte säker. Den går inte att hitta här hemma i alla fall, så det blir att köpa en ny. Tanken är ju att den ska lysa på luciamorgonen, men det får bli en ny tradition år - lysa på kvällen på lucia! :) 
 
Julklapparna är typ klara, tack varje min bästa kompis, nätshopping! Min egen önskelista är dessutom postad till tomten, så nu är det bara lite småfix kvar innan jag får min efterlängtade tvåveckors ledighet. På fredag är det min lediga dag, så då ska jag styra upp lite mer. Julkorten ska väl skrivas och sånt där myspyssel. 
 
Men.. Nu ska jag inte göra nåt mer i dag. Puss på er! 
 
 

Dumma Blogg.se-app

Kategori:

Ska jag göra något, så vill jag att det ska vara enkelt. Eftersom den jävla blogg-appen slutat att fungera, så får ni trogna läsare färre blogginlägg. Det blir så jäkla invecklat när den är dum! :( Nu får ni ett nytt, fräsch i alla fall. Har ju några dagar att skriva om, så det kanske ändå blir roligare att läsa än när jag skriver varje dag? 
 
Har gjort en del sen sist. I fredags hade vi styrelsemöte, med middag och avslut på jul på Liseberg. Väldigt trevligt! Blev även intervjuad av Kungsbackaposten gällande de stora barngrupperna i förskolan. Ja, i egenskap av Lärarförbundet. Hoppas jag sa bra saker nu bara. I morgon har jag även fått ett kommunalråd att komma till jobbet för att se hur det ser ut i verkligheten. Ska bli intressant..
 
För övrigt har helgen bjudit på vin, mat, snacks och träning. En lugn och fridfull helg. Skönt!!! Ägnade några timmar åt julklappshandel i går - på nätet. Vägrar att gå ut bland folk. :D
 
I dag var jag även och handlade en massa fågelfrö och fröautomat och talgbollar till pippisarna här hemma. Jag är en sann djurvän! ;) Med bara två veckor till julafton, så måste man vara snäll. 
 
Har det verkligen inte hänt nåt mer? Näh.. jag tror inte det..! 
 
Puss på er!  
 
 
 

I pulkabacken

Kategori:

Kaaaaaaallllllltttttt...!!!

Kategori:

Går runt och fryser konstant. Gillar inte kyla, men det är faktiskt riktigt vackert ute. Jag får erkänna det! Det vore ju faktiskt kul om det får ligga över jul och nyår. Jul, ja.. Lite panik över att jag inte fått köpt några julklappar. Vet verkligen inte vad jag ska hitta på till alla?!!

På jobbet är "julandet" i full gång. I dag har jag bakat pepparkakor med barnen. Riktigt trevligt, faktiskt! :)

I går körde jag pulkarace på jobbet. Det är så jäkla kul att åka pulka! Lite jobbigt att gå uppför, bara. ;)

Har gymmat två dagar i rad, men är inne i en tjockperiod igen och går bara runt och tycker att jag väger 150 kg. :(

I morgon har vi årets sista styrelsemöte med Lärarförbundet och efter det ska vi åka in till Liseberg. Vi ska äta där och gå runt och kika lite. Ska ju bli jäkligt kallt, så hoppas man inte fryser ihjäl.

Dessutom ska jag och Helen bli intervjuad av Kungsbacka Posten i morgon. De vill ha Lärarförbundets syn på de stora barngrupperna i kommunen. Tänk om jag skämmer ut mig?!!

Nu ska jag kolla på tjockisar på tv. Hörs en annan dag. Puss!

Mysfilm

Kategori:

I går var en riktigt lång dag. Ja, dagarna är väl alltid lika långa, men jag menade mest att jag var aktiv i väldigt många timmar i går.

Började halv 7 och det var en ganska lugn dag på jobbet. Åkte och tränade mitt på dagen och sen tillbaks till jobbet igen för att planera lite. Fick skrivit lite på ett par utvecklingssamtal. Sen var det dags för julavslutning med jobbet. Klockan 18:00 var det filmvisning på Facklan. "Bröllop i Italien", en riktigt mysig film och jag fick bölat lite. Efter den var det dags för middag på Esters. Hamnade inte vid världens roligaste bord, men maten var god i alla fall. Var inte hemma förrän 22:30, så jag var rätt trött.

I dag tog det en timma att köra till jobbet. Hatar snö!!! Fast det är fint att titta på. Synd bara att det alltid leder till trafikkaos! Hade min dag på Lärarförbundet i dag och det var verkligen fullt upp där i dag - mer än vanligt!! Efter facket åkte jag och bowlade med tjejerna. Riktigt kul!!! Nu börjar vi diskutera en ny resa till våren. Treeeeeevligt!!!

Nu slappar jag i soffan. Tänkte lägga mig tidigt i dag.

Puss på er!

Adventsmyshelg

Kategori:

Jag fattar inte hur fort en helg kan gå? Okey, nu har jag haft att göra varje dag och då går det ju oftast lite fortare.

I fredags var vi hemma hos Johanna och firade Lotta och Mari. Riktigt trevligt och alla hade gjort jättegod mat och fixat roliga tävlingar. Tyvärr var jag både trött efter två dagars kursande och dessutom var jag inte helt frisk från förkylningen, så jag åkte hem strax innan 12. Tråkmåns!

I går städade jag här hemma och fixade med lite stjärnor och annat mys. Var duktig och gick inte till gymmet för att jag tänkte att jag skulle bli riktigt frisk. Jag är så präktig! Därför ägnade jag eftermiddagen i går i soffan med glögg och lite godis. Det var trevligt.

I dag tog jag mig däremot i kragen och stack till gymmet. Har nog vilat mig i form, för det gick riktigt bra.

I morgon ska vi ha julavslutning med jobbet. Bio och middag på Esters. Ska hinna träna innan dess, nu är det slut på slappandet!

Puss på er!