Ambjitt - Unica és!

Här delar jag med mig av mitt liv till den som är intresserad.

Nyklippt

Kategori:

Då var onsdagen avklarad med jobb och gym. Dessutom har jag varit hos bästa Christina och klippt mig. Så gott med en frisyr igen. Bokat in nästa tid igen redan om fyra veckor, för då är det dags att säga hej då till blondinen. Har kikat på ett par olika färger som vi diskuterat i dag, men än är inget klart. Får se vad det blir.

I morgon är det torsdag och dags för Aktionslärande samtal igen. Vilket gör att min sovmorgon, som jag sett fram emot försvinner. Börjar egentligen 08:45, men måste vara på jobbet redan 08:00. :( Dessutom är jag anti till dessa samtal från början, så... Jippie..! :(

I morgon har jag bestämt att det är vår, så nu slängde jag in vinterjackan i tvättmaskinen. Hoppas jag får rätt..!

I kväll tänkte jag vara patriotisk och kolla landskampen i fotboll. Egentligen är det killarna jag kollar in.. ;)

Nähä.. Dax att göra lite nytta...


Baj, baj...

Våffelfrossa

Kategori:

I dag är det tisdag och jag har ägnat min dag på Lärarförbundet. Fullt upp att göra där som vanligt, men kul. Fullt upp, ja.. Hade Öppet Hus på jobbet i går för föräldrar som står i förskolekön. Jobbigt att behöva vara så trevlig i flera timmar.. Hihi.. Nä, men det var därför det inte blev något bloggande i går. Var trött och hungrig när jag kom hem sent i går. Prioriterade mat och vila...

Men i dag så... Blogg!


Blev oerhört sugen på våfflor i dag. Min kolhydratsjunkie i mig har kommit fram igen och går fan inte stoppa. Tror det beror på att jag sover så illa på grund av handen. Sover illa = trött på dagen = kräver snabba kolhydrater. :( Jävligt illa att alla jäkla pass jag gör på gymmet går till att träna bort allt jag stoppar i mig och inte det som redan sitter på röven. Måste ta mig ur sockerknarkandet.. Men.. Det  var satans, jävla svingott med våfflor. Massor med grädde och sylt på! Hade ju faktiskt tränat innan.. ;D

I morgon ska jag klippa mig och diskutera min kommande hårfärg med bästa Christina. Blir ingen färgning i morgon, men det får nog bli inom snar framtid. Ser dassig ut i håret och det är INTE okey.

Nu ska jag ligga i soffan och smälta ett gäng våfflor..

Over and out...

Härliga söndag!

Kategori:

Gillar söndagar. Speciellt soliga sådana. Gick upp vid nio, skönt med lite sovmorgon. Åt gosig frulle och sen åkte jag till gymmet. Härligt pass! Efter gymmet var det dags för dusch och en god lunch.

Sen bestämde jag mig för att ta ett bad, göra ansiktsmask och en hårinpackning. Så jäkla gott att bara få bry sig om sig sjääääälv. Inte skäms jag för det heller! ;) Nu har jag faktiskt jobbat lite, jo.. Sant! Fixade en förskolas webbsida inför det öppna huset i morgon. Får väl ta ut den tiden en annan dag...

Eftermiddagen bjuder på... Hmmm... Jag HADE tänkt att röja lite i garderoberna. Börjar bli smått trångt och svårt att hitta. Dessutom har man ju lite vårkänslor nu så det kanske börjar bli dags att kolla upp våroutfiterna... Får se vad som händer här..

Det jag vet händer, är att jag ska till arbetsterapeuten i morgon klockan 08:00. Hon ska tydligen ge mig någon behandling som ska verka avsvällande... Nu är det för fingret och handen, men om det fungerar så kanske hon kan göra samma behandling på röven? :D Dessutom har jag faktiskt fått tid för magnetröntgen i Varberg den 16:e mars. Det innebär att jag faktiskt snart vet vad jag har för fel... På handen...! ;P

Nä.. Nu ska jag hänga tvätt!

Puuuuuusssssssss....!!!!

Krångel är ju....skoj?

Kategori:

Som ni märker har det varit dåligt med inlägg i min lilla blogg. Har haft lite problem med Wifin här hemma. tydligen är det nå´t fel med hålet i väggen, så det funkar bara sporadiskt. Typ, nu.. Får skynda mig att uppdatera er om mitt liv.. ;)

I går hade jag en ledig dag med ögonfransfix och träning på schemat. Gott! Hann även med att städa här hemma. Tyvärr var inte hela dagen rosenröd, precis. Skulle nämligen hämta ut mina tabletter på Apoteket. Nu visade det sig att min högkostnadsperiod hade gått ut dagen innan, dvs i torsdags, vilket innebar att jag fick betala drygt 1100 kronor för tabletterna istället för 450 kronor som de sa när jag hämtade ut provkartan veckan innan. Kul att de upplyste mig om att perioden höll på att ta slut.. NOT!! :(

Nåväl.. I dag har jag varit och tränat. Ett riktigt gott pass, där jag antar att mina ben kommer vara lite möra i morgon. På vägen hem hämtade jag mitt lilla paket från Factory i Malmö. Där ska ni shoppa..! Jättefina saker och bra service. Exempelvis var paketet handinslaget, med ett personligt brev där det står: " Tack för att du shoppar hos oss". Sån´t gillar jag..!! Vad var det i paketet? Jo, en urgullig tunika från Chill Norway. :)

Nu har jag betalat räkningar och spanat in lite golfresor. Är ju stående "reisleiter" när det gäller vår årliga golfresa med Åsa och Sverker.. Skickat iväg lite prisförfrågansmail och nu hoppas jag på snabba svar.

Funderar lite på vad jag ska hitta på resten av dagen. Det enda jag VET att jag ska göra, är att titta på Mello-skandalen. Måste bara få dissa lite nu när jag missat den två veckor i rad.

Egentligen BORDE jag tvättat min lilla pärla, men det är ju en dag i morgon också...

Ha en härlig lördag.


Puss! <3

Grattis Vickan och Daniel..!!

Kategori:

Se där ja. Sverige har utökat sin befolkning med en liten bäbis. En prinsessbäbis..!
Själv utökar jag bara mitt omfång, eftersom jag tydligen inte kan sluta att äta en massa onyttigheter. :( Återigen har jag gått lös på choklad som en snäll förälder skänkt till oss fröknar. Jag tror jag också ska låsa in mig i en bil och leva på snö och hudlotion i två månader.. :D
För alla er som var inne på min blogg i går och fasades över att det inte stod nåt, förutom att den var på reparation, kan ju andas ut nu. Hade lite strul med den trådlösa uppkopplingen i går, men nu är den frisk och kry igen. :)
Nu har jag rast i ytterligare en kvart till, kan inte skriva för mycket nu, för få har jag ju inget att berätta i kväll.
Puss på er!

Tjall på linjen?!

Kategori:

Stängt för reparation - Vänligen återkom i morgon...! ;)

För trött i går och ännu tröttare i dag?!

Kategori:

I går var det som ni känner till måndag. Började halv åtta och jobbade som vanligt till sex som jag alltid gör på måndagar. Efter det hade vi en föreläsning på Hålabäcksskolan om Aktionslärande samtal. Första timman var okey, men sista timman var inte bara dåligt, det var värdelöst också. Hihi.. Var inte hemma förrän halv nio och sen var det dusch och macka. Såg på CSI och sen var det natti..

Vaknade halv två i natt av att hand-helvetet sprängde av "ajajaj".. Helt omöjligt att sova efter det. Kul när jag visste att jag skulle upp halv sex i dag. :( Nåja.. Nu ska jag ju till "hand-doktorn" på måndag, så får vi se vad det blir efter det.

I dag har jag jobbat med webben och lärt mig hur man gör formulär. Kul med nå´t nytt!! :D Efter jobbet åkte jag till gymmet och presterade riktigt jävla bra efter några dagars vila. Härligt! Hemma tidigt i dag, lagade mat och nu är det vila resten av kvällen.

I morgon är det dags för min dag på Lärarförbundet igen. Kul!!

Ha en härlig kväll, godingar...

Åka hem!!

Kategori:

img_9029 (MMS)

Då sitter man på tåget hem efter en riktigt rolig helg i Stockholm. Fy sjutton, vad jag har skrattat. I går kollade vi runt på stan, stannade till på några pubar, bland annat "Järnet" i Gamla Stan. Jättemysigt ställe. Dessutom var vi på "Kvarnen" som också är ett rätt känt ställe. De hade en riktigt rolig vakt med vääääärldens stockholmska.. Skön kille..!! På kvällen var vi på en restaurang som hette Helenes. Anledningen att vi gick dit var för att jag läst att de visade delfinalerna på Mello där. När vi kubbat dit i världens skitväder, visade det sig att det fanns två Helenes och det var den andra som hade TV.. :D Skit samma.. Maten var helt delikat och restaurangen var jättetrevlig. På väg hem till hotellet körde vi pubrunda, vilket innebar att tant var lite trött i huvudet i morse. ;) Som sagt: en jävligt lyckad helg och dessutom har jag glädjen att meddela att min blogg numera har SJU läsare..! Heja er!!

Stockholm i mitt hjärta?

Kategori:

img_9285 (MMS)

Första dagen i Stockholm är avklarad och första natten också, för den delen. Ligger just nu i sängen efter att ha ätit en enorm hotellfrukost. Gud så gott!! I går hade vi en mycket trevlig tågresa, med mycket fniss och skratt. Trevliga pub och restaurangbesök. Hittade en trevlig grekisk restaurang som hette Mykonos. Tror alla grekiska restauranger heter så. :) Otroligt god mat och trevlig personal..!  Efter middagen tog vi taxi till Globen och Rammstein. Sånt jäkla ös..! Ringer fortfarande i öronen!!  Efter grymmekonserten åkte vi tillbaka till hotellet och vår favoritpub - Bishops Arms. Det var även där vi såg Peter Settman tidigare på dagen. Trevlig pub! Nu ska vi strax på stan och leka turister. Ha en bra daaaaaaag!!!

Semester

Kategori:

Ja, det låter ju flådigt värre men jag har semester. Ja, inte förrän i morgon, men ändå. Då ska vi äntligen åka till huvudstaden för att kolla på Rammstein och ha en miniweekend. Najs! Ja, om tåget inte parkerar i Hallsberg då..

I dag har jag varit både effektiv och kreativ. Började 06:30 och sen har dagen rullat på. Möblerat om och fejat på jobbet. Tydligen har jag lyckats att felkonstruera en nyinköpt kulbana på jobbet också, men jag tror det är förtal! ;) Ska kolla upp detta på måndag..

Åkte till gymmet efter jobbet och bestämde mig för att utmana helvetesmaskinen. 30 minuter, inte en sekund kortare. Efter cirka 4 minuter brände det i låren så jag höll på att dö, men det som inte dödar, härdar ju som bekant. Jajjemän... Överlevde 30 minuter och var helnöjd. Efteråt kändes 30 minuters cykling löjligt enkelt.

Blidde ett axel och ryggpass och nu har jag ju vila tills på tisdag. Jag intalar mig att det är vad min kropp behöver.

Efter gymmet åkte jag hem och städade till tonerna av nya Thåström-plattan. Grymt bra..! Var riktigt jäkla sunkigt, men nu är det rent och fint. Eftersom det är helg för min del nu blev jag ju även tvungen att öppna en flaska vin. Tyvärr var middagen ganska casual på grund av städningen, men pasta, parmesan och köttbullar passar perfekt till vin! :D Har även packat lilla väskan och jag TROR jag packat för lite och kommer att vara ful. Som tur är - har de ju affärer i Stockholm. ;)

Nu ska jag avsluta detta, kolla mitt FB-liv och sen blir det manikyr. Klockan 21:00 är det ju dax för Biggest Loser och då ska allt vara klart.

Puss och kram!

Ont i röven i morgon?!

Kategori:

Nya grejjor på gymmet måste innebära grym träningsvärk. Denna maskinen utlovar underverk med röven. Nu är ju min perfekt, men ändå..! ;) Trodde jag skulle orka en halvtimme, men efter tio minuter hade jag en näradöden-upplevelse. 20 minuter blev det i alla fall. Yes!

För övrigt har det varit en bra dag. Käckt på jobbet, pulkaåkning och söta barn samt god mat här hemma. Gratinerad kassler med klyftpotatis och hallonbalsamicosås. Finfint! Nu är det slapp i soffan som gäller.

Har ju varit hos ortopeden i dag också. Handen och armen och fingret får en fortsatt följetong. Remiss till arbetsterapeut, magnetröntgen i Varberg + en trolig operation av Karpaltunneln. Heja fylla 40!! Ja, just det ja.. Nya piller...! Fick en testkarta på 7 stycken tabletter för att se om de fungerar. 7 tabletter = 107 kronor!!!!!!! Fan, om de inte fungerar!

Nu är det dessutom bara en dags jobb kvar den här veckan. Slutar 14:00 i morgon och sen blir det gymmet och sen direkt hem för att städa. Grymt sunkigt här hemma nu. Dessutom ska jag ju få lagt på mattan som först var smutsig i ett halvår och sen bodde på kemtvätten ett par månader. Heja mig! På fredag har jag semester och drar till huvudstaden. Rammstein i Globen, shopping och vindrickande. Blir prima!

Ha en gottig kväll, hörni..



Alla Hjärtans dag..!

Kategori:

img_8100 (MMS)

Alla Hjärtans dag är egentligen en rätt så överreklamerad dag. Tycker man ska visa att man tycker om varandra varje dag... Men.. I dag blir det ett hjärta i bloggen och en stor kram till er! Kraaaaam!! I morgon ska jag äntligen till ortopeden. Hoppas de har något bra att säga till mig. Är faktiskt lite nervös. :( Ha en bra kväll nu..!

Kreativ måndag

Kategori:

Började tidigt i morse, Dvs 06:30.. Brukar vara riktigt trött dessa dagar, eftersom vi alltid jobbar länge på måndagar. Meeeeeen... Pigg när jag vaknade, pigg och kreativ på jobbet. Har fått gjort massor. Dessutom har jag fått gjort mycket portfolioarbete på min planeringstid på eftermiddagen. Göööööött..!!

Fick även åkt iväg på min rast och hämtat min matta som varit på kemtvätt och klar i en och en halv månad!! Pinsamt, men jag har inte hunnit/orkat/känt för det/skitit i det typ varje dag... Men nu så.. Yeah..! Plötsligt händer det..!! ;)

Nu funderar jag lite på resten av veckans upplägg. Åker ju till Stockholm på fredag och innan dess bör jag ha hunnit med en del här hemma. Typ städa.. Jaja.. Det brukar ju lösa sig till slut.

Nu ska jag ta det lite lugnt tänkte jag.


Puss på er..!

Fonduekatastrofer, Mellomissar, kassafascister och allmänt rolig helg...

Kategori:

Gårdagen bjöd på mängder av fniss. Som vanligt när man umgås med bästa Åsa och Sverker. Fick en rundtur i deras fiiina lägenhet på Linnégatan och sen vankades det goooo middag. Åttiotalstema, med fondue.. Vi började med att orsaka en oljekatastrof över hela matsalsbordet och sen var det värre än Lützern resten av kvällen. Gott som fan i alla fall...

Efter maten gick vi ner på en mysig pub som låg precis i närheten. Drack lite och tjötade lite. Vi väntade nämligen på att Mello skulle bli färdiginspelat, så att vi kunde kolla på det. Tyvärr visade det sig att det inte blivit någon inspelning. Ingen Mello, alltså.. Mina advokater kommer höra av sig om detta.. ;)

Mer vin, snask och kortspel i stället. Funkar ju bra det oxå. I morse tog vi oss till Egg and milk för att äta frukost. Där arbetade en kassafascist som skrämde livet ur oss allesammans. Tänker lite på "Soppfascisten" i ett Seinfeldtavsnitt. :)

Nu har jag varit ute på en gosig promenad i det vackra vädret. Schysst kontemplation, faktiskt. Resten av dagen ska jag ägna åt... Nada..!

Puss å kram alla...

Lasagne

Kategori:

Spännande rubrik, va? ;) I alla fall så är det lasagne som är dagens middag och det börjar bli dags nu. Fy sjutton vad jag är hungrig!! Blir ju inte bättre av att det börjar lukta jäkligt gott.

Då var det fredag igen och det har varit en lugn dag på jobbet. Många lediga och sjuka. Har fått gjort lite annat som behövdes, typ beställa nya saker till våra gullebarn. Efter jobbet drog jag till gymmet och körde ett goe-pass. Nu är jag då hemma och smuttar på vin och längtar efter lasagne.

Jo, just det ja.. Har ju fått tid hos ortopeden. Yeahhh..! På onsdag nästa vecka. Då hoppas jag VERKLIGEN att jag får ett besked om vad det är för fel. Ska sluta äta mina piller nu så det verkligen syns att det är synd om mig..! ;)

Näh.. Nu ska jag dricka mer vin. Pusspuss..!

Robin in da Hood

Kategori:

img_8460 (MMS)

Då var torsdagen avklarad. Som vanligt säger man att i morgon är det fredag.. :)  I dag har vi kollat på Estetelevernas uppsättning "Robin in da Hood". De är för jäddra duktiga. Nu är jag hemma igen och det är tv'n som gäller en liiiiten stund till. Sen är det baskemej dax att sova.  Ha en bra kväll, sötproppar!

Saker som roar mig

Kategori:

I dag har vi haft studiedag på jobbet. Eller kompetensutvecklingsdag, som det numera heter. Jag är ju förstås redan överkompetent, men okey då... ;P Vissa saker dessa dagar är mer givande än andra och i dag var lunchen speciellt god. Haha.. Nejdå, vi har diskuterat läroplanen och det ÄR intressant.

Åkte till gymmet efteråt och när jag stod där och bytte om, tittade gymmets suraste kärring ur duschen med en handduk runt sig. Låtsades i vanlig ordning som om hon inte såg mig, men när hon hasade förbi mig spände jag ögonen i henne och sa HEJ!! Inte faaan hade hon chans att komma undan, inte.. Hihi..

När jag ändå pratar om gymmet, är jag nog redo att skriva om gårdagens pinsamhet. Det är nämligen såhär att det finns en oerhört stilig kille på gymmet, ja det finns flera, men det här exemplaret är synnerligen prima. ;D Nåväl.. I går var vi där samtidigt och hälsar lite käckt på varandra. Han står och tränar precis bakom mig och när jag ska hämta en Stepbräda för att kunna träna mina små ben, så glider jag förbi honom och håller in magen och försöker se jättesnygg ut... ;) Jajjemän.. Lyckat..

På tillbakavägen genar jag över en hög med yogamattor som glider undan och jag håller på att dratta på röven, shittar iväg Stepbrädan och flyger typ själv åt andra hållet. Men OJ.. Lilla gumman hur gick det!?? frågar han så rart så rart... Faaaaaaan...!! Fast hälsade glatt i dag, så han tyckte väl det var charmigt..! Hahahahaaa...


Nu ska jag göra naaaaaada...! Puss, alla SEX..!! Japp.. En ökning med en person..!!

Denna kyla

Kategori:

Jovisst, det ÄR vackert ute med blå himmel och snö men det är KALLT! Jag är inte skapt för kyla, utan vill ta på mig en klänning och ett par skor och gå ut i sol och värme. Nu får man ju ångest varje morgon när man vet att man för göra en smärre polarutforskning innan man hittar bilen under all is. Bläää!!

Nåväl, jag har som ni märker överlevt ännu en dag (hittills) och trots kyla har jag haft en bra dag. Haft min Lärarförbundsdag och sen åkte jag till gymmet. 45 minuter cardio och sen körde jag ben. Hoppas det kommer kännas i morgon.

I morgon ja.. Då har vi kompetensutvecklingsdag. Ska diskutera implementeringen av den reviderade läroplanen. Kan bli hur bra, eller hur dåligt som helst beroende på vem man får i sin lilla diskussionsgrupp. Tyvärr är ju inte alla så pedagogiska, trots sitt arbete i förskolan. :(

Nu är det dags att fixa till naglarna. De gillar heller inte kylan. Hela min kropp fallerar..! ;(

Ha en bra kväll, sötnosar!

Lååååång mååååndag

Kategori:

Äntligen hemma efter en lång dag på jobbet. Blir inte roligare än så här i dag. ;)
Sov så gott!

Effektiv som få...

Kategori:

Ställde klockan på åtta i dag. Dels för att ha lättare att somna i kväll, men också för att jag hade lite åtaganden i dag. Började med ett fint långpass på gymmet. Crosstrainer och cykel, sen blidde det rygg och axlar men även lite mage. Gott! Sen drog jag hem och käkade och duschade för att åka tillbaka till Kungsbacka och Ica Maxi. Storhandlingstaaaaaaaajm..!! Tråkigt som fan, men jädrigt roligt att öppna kyl och skafferi och faktiskt hitta mat där. :D

Nu har jag dessutom pluggat till vårt matteprojekt som vi har på jobbet. Känns som om vi ligger lite före på vår avdelning, för inget av det jag läser ger speciellt mycket nytt. Det är väl bra, men det gör det så jäkla tråkigt att läsa när man inte "blir smartare" av det. Nu är det gjort i alla fall...

I kväll blir det hemmagjord pizza med parmaskinka och mozzarella. Dessutom ska jag unna mig ett glas vin till denna goda anrättning. Min nya filosofi är att söndagar är en njutardag. Testa det! :)

Ha en härlig söndagskväll och NJUT!

Härliga lördag!

Kategori:

Så gott det är med helg. Gårdagen var riktigt toppen. Jobbade tidigt pass på jobbet och sen var det dags för gymmet och då passade jag även på att sola. Tänkte ju bli extra snygg inför kvällen, då nästan alla på jobbet var hemma hos Anna på AW. Otroligt god mat och dryck och massor, MASSOR med fniss. Så jäkla kul jag har med mina goa jobbisar - love!! När folket började dra sig hemåt, fortsatte jag givetvis på stan. Black Pearl en stund och sen blidde det Harrys resten av kvällen. Riktigt trevligt!

I dag förväntade jag mig att må dåligt, men inte då. Har mått prima hela dagen. Tvättat och städat och varit ute och sprungit min 4 km runda. En härlig känsla att tycka att det går LÄTT att springa den sträckan, med tanke på att det inte var jättelängesen som jag höll på att dö av det. :)

Väl hemma igen så tog jag mig ett bad och körde lite ansiktsmask och annat fix. Me, myself and I. I kväll blir det kräftor, vin, snacks, godis och - givetvis... Melodifestivalen!! Gud, vad jag älskar att dissa detta program. Kärlek!!
Ha nu en bra eftermiddag!


Puss på er!

I morgon är det fredag

Kategori:

Igen.. :) Dagen har varit finemang. Sol och trevligt på jobbet. Enda eländet är... Just det ja... HANDEN!! :(

Gymmet efter jobbet och sen hem för att äta och duscha. Japp.. Ni har gissat rätt: Kort blogg idag.. Hörs mer på typ.. Lördag?

Over and out!

FEM personer...

Kategori:

Hej på er alla fem som läser min blogg. :) Känner mig lite hedrad att någon faktiskt anstränger sig för att läsa om mitt Svensson-liv. Kul kul.

Morgonen började med att jag stod i badrummet i godan ro och snyggade till mig. Då plötsligt hörde jag ett bekant ljud utanför huset - SOPBILEN..!! Helvete..! Soptunnorna är inte framkörda... Ut fort som fan, halvnaken men jääävligt snabb. Inte förrän jag kom in igen insåg jag att det tydligen var -12 ute. Tacka fan att jag tyckte att det var kallt?!

Jobbdagen har varit bra. Myser med våra pluttar och inser varje dag hur duktiga de är. Måste vara jäkligt bra pedagoger..! ;D


Efter jobbet drog jag rakt hem, ingen träning, vilket känns konstigt. Käkade Korv Stroganoff och sen satte jag mig och snyggade till naglarna. Måste nog köpa lite snygga vårlacker nu.

I morgon är det tordag och snart är det alltså fredag igen. Går alldeles för fort!! Fast på fredag är det ju party igen. Vad ska jag ha för klänning, tro?! ;P

Puss å kram, alla fem!!