Ambjitt - Unica és!

Här delar jag med mig av mitt liv till den som är intresserad.

En dag till helg

Kategori:

Jodå, det är det visst det. Jag inleder veckan med min lediga fredag. Känns fint! Fast tyvärr får jag ägna fredagen åt städning, eftersom det rört till sig med ännu en städfirma. På nåt vis verkar det som högre makter är emot att jag ska ha städfirma. Suck!

För er som undrar hur det går med min nya kost, så kan jag säga att det känns helmysko att dra i sig en massa fett. Herregud, det kan verkligen inte vara nyttigt på något sätt! Men jag har sagt tre veckor och så får det bli. Om jag nu inte sväller upp till dubbel storlek under dessa veckor. :D

I morgon är det dags att jobba fackligt igen. Dags att använda den fackliga delen av hjärnan igen! I morgon ska vi dessutom planera in vår Grund 2-utbildning som vi ska ha nere på Löftadalen i slutet i november. Höll ju i den i våras, men det har ju hänt en del sedan dess.

I morgon ska jag dessutom hämta min nya klänning och min handväska som kommit. Hoppas det blir braaaaaa!

Puss på er!

Första arbetsdagen på länge

Kategori:

Då var den avklarad, första arbetsdagen på länge! Det gick fint och det var skönt att komma igång igen. Vädret dagen till ära var väl inte mycket att hurra för: storm och ösregn hela dagen. Fy attan!
Nu har jag rullat in mig i morgonrocken och ska kolla på veckans Project Runway. Nice! Får väl lägga mig tidigt, börjar halv 7 i morgon. Tiiiiiidigt!

Puss på er!

Vintertid

Kategori:

Egentligen är vintertiden "rätt" för mig. Blir inte människa på flera månader efter vi byter till sommartid på våren. Nackdelen är ju mörkret, det blir man ju inte piggare av precis.

Nu ska jag ju iallafall börja jobba i morgon igen, så jag antar att jag blir piggare av att ha lite att göra igen. Annars fick jag tips i går om ett pulver som finns att köpa på Gymgrossisten som man tydligen blir riktigt pigg av. Funderar på att testa det.

På tal om att testa. I dag är officiellt första testdagen av LCHF. Har smygstartat både fredag och lördag, men nu gäller det på riktigt tre veckor framöver. Spännande!

Annars har helgen lite blandad med både tråkigt och roligt. Roligt att jag har tränat rätt okey både fredag, lördag och söndag och dessutom var på en trevlig middagsbjudning i går med äldsta vännerna. Det som är tråkigt är att jag inte alltid behandlas på bästa sätt av den som kanske borde göra det? Bajs!
Nu har jag i alla fall beställt en live-dvd med Thåström. Det är trevligt..! Kanske dessutom skulle orka ändra alla klockorna i huset? Näh.. En annan dag!

Puss på er!

Härliga fredag!

Kategori:

I dag har jag haft en riktig mysfredag. Gick upp vid halv 9 och käkade frukost. Fixade lite med tvätt och sånt och sen åkte jag till gymmet. Vågade lyfta lite vikter i dag och det kändes fint. När jag kom hem bestämde jag mig för att rensa avloppet i handfatet, för det har runnit så jäääääkla långsamt! Okey.. Häller i kolijoxet och låter det stå en halvtimme. Sköljer sen med vatten och det som bubblade upp där ur...!!! Uiiiiiissssssssssccccchhhhhj...! :( Fy fan, så sunkigt! Blev tvungen att bada efteråt..!

Fick gjort mig en mumsig Caesarsallad till middag och vin...! Äntligen är antibiotikakuren slut. Vin, hurra! Nu har jag precis moffsat i mig en Anthon Bergs salmiakchoklad. Så gott!

På söndag ska jag testa LCHF i 3 veckor i vetenskapligt syfte. Jag återkommer med resultatet.

Puss på er!

Ska se fram emot en "vanlig" helg!

Kategori:

Eftersom jag varit hos ortopeden i dag och blivit friskförklarad innebär det att jag ska börja jobba på måndag. Skönt att börja igen, fastän det har varit rätt gott att gå hemma och drälla. :D

Det som antagligen kommer bli mest besvärligt är att komma upp ur sängen och sen försöka SKYNDA sig att bli klar på morgonen. Hmm... Vi får se hur det går.

I alla fall så ska jag njuta av detta som då blir en långhelg. Åker till gymmet i morgon förmiddag och tränar det jag kan och sen ska jag nog sola. Sen är jag grymt sugen på en Caesarsallad, så det blir morgondagens middag. Till den ska jag dricka vin eftersom jag slutat med antibiotikan. Yes!!

Annars har jag fått styrt upp en del den här "ledigheten" känns det som. Fixat här hemma och servat bilen och... Hmm.. Ja, det var nog allt! :D Nä, skämt åsido.. Lite har jag allt pysslat med.

I går fick jag dessutom beställt en klänning och en ny väska. Det kan vara så att klänningen är skitful i verkligheten, men vi får se när den dyker upp. Har ju lite kuligheter planerade framgent, så jag behöver lite nytt.

Ska lägga dit en bild på klänningen så får ni se.

Nu är det nog vila för mig. Får ju inte trötta ut mig.. ;)

Puss!


Vinterdäck - check

Kategori:

I dag känns det som om jag haft en meningsfull dag till skillnad från väldigt många andra dagar den här månaden. Inledde med att lämna bilen på service och gick och tränade under tiden. När den var klar åkte jag till Solhaga för att köpa krans och granris till graven. Det är ju ett tag kvar till Allhelgona, men eftersom jag var i stan och det inte regnade så passade jag på. Före mig i kassan på Solhaga fick jag två mer än snurriga damer. Trodde aldrig de skulle bli klara. De velade med sina blommor som de skulle ha till nåt lotteri och sen skulle de ha separata kvitton till vissa och sen kom de på att de skulle ha silkespapper till alla 15 krukväxter. My God!!!

Till slut kom jag ändå upp till kyrkogården och det blev fint. Fast det stör ihjäl mig att de kan ha mage till att ta över 200 spänn för en jäddra mosskrans med lite pinnar på!

Sen har jag faktiskt hunnit med att fila lite på lite hemlisar som vi ska ha när vi firar lite jobbkompisars födelsedagar senare i höst. Kul!

Nu ska jag slappa!

Puss på er! <3

Nummer 4, visst...

Kategori:

Inser just att det är sjukskrivningsvecka nummer 4, inte 3 som jag trodde i går. Herregud, vad veckorna springer i väg.

I dag har jag varit ute på min dagliga promenad, gick lite längre i dag och det var riktigt skönt. I morgon ska jag lämna bilen på service och byte till vinterdäck. Då ska jag passa på att vara ett tag på gymmet under tiden. Ska nog sola lite, så jag ser lite piggare ut.

På torsdag är det återbesök på ortopeden och det ska bli spännande att se hur det går. Tummen är jättesvullen och svår att röra. Inte kul och jag kan fortfarande inte fatta hur det kunde gå så illa?! Knäppt!!

I eftermiddag tänkte jag svänga ihop en fiskgratäng. Vet inte hur det går ihop med min tanke på att jag behöver dra ner på kalorierna? Fast, det är ju vanlig mat? Väl?

Nu borde jag ta mig till brevlådan för att kolla om mina papper från Försäkringskassan dykt upp. Blir ingen rolig lön den här månaden, så jag måste lämna in den lappen för att få lite sjukpenning. Blöh!

Puss på er!

Helg - check..!

Kategori:

Då var helgen avklarad igen och dags för sjukskrivningsvecka nummer 3 i morgon.

Helgen har varit lugn. Testat gymmet både lördag och söndag. Lagom deprimerande att gå dit och inte kunnat göra nåt. Blöh..!

Ätit gott och druckit... läsk... har jag gjort dessutom. Nu är jag Tjockebulletanten nummer ett. Fy fan! :( Nu måste jag ta tag i detta innan det går överstyr...

Nu kollar jag Solsidan och slappar i soffan. Som sagt, slö helg!

Puss och kram på er! <3

Ösregn

Kategori:

I dag är det världens tråkigaste väder ute. Spöregn och åter spöregn. Innebär att den bästa aktiviteten i dag är att sitta i soffan med joggisar.

Har faktiskt varit på gymmet och testat lite vad jag kan göra. Det är ganska deprimerade att inse att det är jävligt svårt att gör något alls där händerna är inblandade. Vissa maskiner går att använda, men i och med att jag inte kan ta i med handen, så blir det inget bra ändå. Blöh! Får ändå se det som bra att jag är där och försöker, väl?

I går var jag och fikade på jobbet, var och klippte mig och sen var jag hos arbetsterapeuten. Fick lite tumövningar och ett skydd som jag ska ha på handen för att inte jag ska använda tummen. Nu ser jag riktigt skadad ut och jag funderar på hur jag kan vända detta till min fördel för att folk ska tycka synd om mig!? ;D Hehe..

Nu ska jag slappa! Puss på er!

Testat gymmet

Kategori:

Både onsdag och torsdag har jag faktiskt haft lite att göra. I går var jag på jobbet en sväng och sen var jag och Josse och fikade på Karma. Sen blev det en sväng på Kungsmässan, för jag ville köpa en ny väska. Det blödde ingen ny, eftersom jag inte gillade någon jag såg.

Provade lite skinnimitationskjolar istället och höll på att få ett bryt i provrummet. Herreguuuuuuuuud, så jag såg ut i varenda en! Jamenar.. Om man får på sig en kjol och knäppt den utan att det tar emot, så är det väl rätt storlek? Varför hänger röven då nedanför? Det är då fan inte snyggt på någon. Fy fan!

Istället blev det en vit fuskpälsväst i lite längre modell. Söt, faktiskt!

I dag har jag faktiskt övat att åka till gymmet. Fick cyklat en timma och sen körde jag mage och ben. Kände mig genast snyggare. ;)

Nu slappar jag en stund, men 17:30 ska jag träffa Linda på Pascha lounge. Trevligt!

Over and out! Puss!

Inte min dag i dag

Kategori:

Kom faktiskt upp hyggligt i tid i dag, 08:10. Jag kämpar verkligen med att ta mig upp på morgnarna och det kändes fint att som sagt komma upp i dag. Inledde som vanligt med frukost innan jag tänkte ge mig ut på min dagliga promenad.

Ska sätta mig och äta frukost och tar samtidigt och skakar filpaketet innan jag ska hälla upp. Det fullkomligt skvätter filmjölk i hela, jävla köket. Bord, stolar, väggar, fönster och golv - korkjävelen på paketet var inte ditskruvat!!!!! Faaaaaaaaaaaaaan!! Kul att inleda dagen med att städa bort det. Det går ju så fort med en hand, dessutom.

En hand, ja.. Nu håller tummen på att ömsa skinn. Ser ungefär ut som om tummen håller på att ruttna. Mycket snyggt, verkligen.

Sjukföljetongen fortsätter: ringde försäkringskassan för att ändra inkomst. Det har jag ju inte gjort på 100 år. Det ska tydligen vara jättelätt på 'Mina sidor' . Jodå.. Säkert! Fick det absolut inte att fungera, så det blir till att ringa i morgon igen. Blöh!

En trevlig sak i dag är i alla fall att jag köpt världens sötaste iPad-fodral - ett rosa! :D Matchar ju nu när jag kroniskt går klädd i rosa mjukiskläder..!

I morgon ska jag fika med Josse, jag behöver verkligen träna på att träffa folk.

Over and out! Puss!

And the winner is!

Kategori:

I går var det alltså dags för den avslutande deltävlingen i Pettersson cup. Sista tävlingen gick på Forsgården i år. Kallt som attan och kunde ju inte spela själv. Ledde stort inför sista matchen, så det var surt. Meeeeen... Fick en stand in-spelare vid namn Fredrik som försvarade min ära med heder. Slutade faktiskt som totalsegrare med fina priser. :)

Kvällen avslutades på Linnégatan hos Åsa och Sverker. God mat och dryck, eller.. Jag körde ju pga antibiotikan, men jag hade riktigt trevligt ändå.

I dag skulle jag testat att åka till gymmet och cyklat lite lätt, men vaknade helt dunderförkyld. Har alltså tillbringat dagen på soffan. Får väl ta itu med mig själv när jag mår bra igen.

I morgon går jag in på sjukskrivningsvecka nummer 3 och jag hoppas att jag får tid hos arbetsterapeuten snarast så jag öva upp min tumme. Börjar bli segt det här nu. :(

I kväll blir det Solsidan och mer vila..

Puss på er!

Fixat och trixat

Kategori:

I dag har jag gått här hemma och skrotat och fixat. Har ju köpt nya gardiner, så de strök jag och hängde upp. Det tar ju sin lilla tid, eftersom jag inte har något tumgrepp. Höhö.. Det blev fint till slut i alla fall. Sen fick jag plockat bort en massa onödiga ljuslyktor och annat som aldrig används och lagt undan det i en kartong. När jag var klar med allt detta tog jag mig min dagliga promenad. Jättehärlig dag i dag också.

Efter promenad och dusch så skulle jag byta plåster på tummen. Då insåg jag att under plåster och "strips" så hade ju ena såret gått upp. Såg ut som Grand Canyon. På med joggisar och bort till Apoteket för att handla nya strips och förband. Hoppas att detta räcker nu. Har INGEN lust att besöka läkare och sy igen.

Nu kollar jag fotbollen och har tryckt i mig en påse Polly. Har nästan inte ätit något onyttigt alls på två veckor, så det var jag värd.

I morgon är det Pettersson cup med Åsa och Sverker... Sverket, menar jag.. ;) Jag ska gå bredvid och böla för att jag inte kan spela. Dessutom måste jag vara nykter på kvällen också. Bölböl..!

Näh.. Nu står det 1-1, så då kan jag kolla igen..

Puss!

Avgipsad

Kategori:

Då har ytterligare ett par dagar gått på min låååånga sjukskrivning. I går hade jag besök av bästa Ulla som kom med fika och godis och bubbelvin. Så trevligt!!

I dag inledde jag återigen med min lilla morgonpromenad. Så vackert med sol och rimfrost och alla färger. Sen att dryga 2 km tar typ 50 minuter är ju ett annat problem. ;)

När min promenad var klar gjorde jag mig iordning och åkte ner till Lärarförbundet. Snacka lite skit och ut och äta lunch. Blev glatt överraskad av ytterligare en present. En fantastisk fin blomma och en IPad. Ja, den är ju inte min, som i min egen. Men så länge jag är invald i styrelsen så är den min.

Efter trevligt sällskap åkte jag till ortopeden i Varberg och blev av med gipset. Yihoo..!! Träffade den läkaren som hade tvångsinlagt mig i måndags. En käck kille. :) Tyvärr får jag äta antibiotika i två veckor till och gå på sjukgymnastik med handen, men ändå. Det såg okey ut. Tummen går inte att röra och tydligen kan den vara stel i 2-3 månader..!!!!! Hjälp!

Nu väntar kategorimöte med Lärarförbundet. Puss på er!

Snygg va!?

Kategori:

Komatta - check

Kategori:

I går fick jag gjort riktigt mycket faktiskt. Inledde förmiddagen med att åka ner till jobbet för att prata lite med dem och lämna sjukintyg. Sen tog jag mig till Kungsmässan och fick köpt mig en ny mascara. Det var längesen jag använde det eftersom jag haft mina lösfransar. Ska ju sluta med dem nu. Har ju ägnat några timmar på nätet och fått fram att Clinique har en mascara som fått bäst i test. Den köpte jag givetvis.

Fick dessutom beställt världens fräckaste komatta i går, samt nya gardiner. Ska jag gå hemma och drälla så ska mitt hem vara top notch.

Har fått gått mina små promenader här, men det går inte fort precis. Just det, det FÅR ju inte gå fort.. :( Skönt med lite luft i alla fall!

I dag kommer de nog och hämtar vitrinskåpet och i morgon kommer städfirman för första gången. Det händer lite i alla fall. ;)

Fast i morgon kommer goaste Ulla och fikar med mig. Det ska bli trevligt!

Nu ska jag gå till frysen och plocka upp lite bacon. Potatismos med ugnsbakad falukorv till middag.

Puss!

Vitrinen

Kategori:

Äntligen verkar jag ha blivit av med den förbannade vitrinen. Jag tog en bild, la ut den på "kungsbackaloppan" på FB och skrev - BORTSKÄNKES. Det fungerade! Nu blir den hämtad antingen i morgon eller på tisdag. Fasen vad skönt!!

Har annars ägnat stor del av dagen att kolla på en ny matta till vardagsrummet. Jag har fastnat för två modeller, helt olika varandra. Den ena är en " komatta", vilket jag egentligen velat ha hela tiden. Det andra är en rund, med massor av glada färger som var helt oväntat snygg. Nu får jag fundera några dagar på detta.

Tog mig en liten promenad i dag också och det gick lite bättre än i går. Ska försöka ta mig ut varje dag, så att jag inte blir helt försoffad. I morgon ska jag dessutom ringa mitt försäkringsbolag. Jag har ju en olycksfallsförsäkring som jag aldrig använt. Kan ju vara lämpligt att göra det nu.

Ikväll blir det till att kolla på Solsidan och hoppas man kan få garva lite. Annars händer det nog inte så mycket mer i dag.

Puss på er!

Jävligt trött

Kategori:

Inset att hemskickad inte är detsamma som frisk. Sovit 12 timmar i natt och försökte att gå på promenad förut i dag. Det var ju så soligt och fint så jag kände att jag var tvungen att gå ut. Har ju lovat läkaren dyrt och heligt att jag inte ska anstränga mig det minsta, så jag började gå sakta och försiktigt. Blev tamejfan helt slut..!! Hem igen och slängde mig i soffan. 
 
Får nog omvärdera mitt tänkesätt ett tag framöver. Ja, jag tappar all form av kondition och muskler när jag inte får röra mig, men.. Hade jag inte kommit i tid till läkaren så hade jag kanske inte levt nu. Får tänka så, fast det är läskigt att tänka så också. :(
 
Just nu känns det som att jag har typ influensa. Trött i kroppen och huvudvärk. Måste vila. 
 
 
Puss på er! 

Ta daaaaa..!!

Kategori:

Hem!

Kategori:

Idag åker jag hem - med rosa gips!! Haha..

Skriver mer i morgon. Puss!!

Ingen hemgång i dag heller :(

Kategori:

Väntade med iver in ronden i morse efter ytterligare en skitnatt, med ungefär noll sömn. Var ju helt övertygad om att få åka hem. När de klippte upp gipset, så hade inte svullnaden lagt sig så mycket som de hoppats på, så nähä.. Ingen hemfärd! :(

Nu måste jag vänta in en bakterieodling som blir klar i morgon. Hoppas, hoppas, hoppas..!

För övrigt har jag fått en glutenfri kanelbulle i dag på kanelbullens dag. Alltid nå't..! ;P

Hittade en sida på nätet med mineralsmink som verkade jättebra. Jag behöver verkligen nytt till mitt nylle. Det visade sig att de hade olika kit som man kunde välja på och sätta ihop lite som man ville. Jag fick fixat två ögonskuggor, en concealer, en foundation och en sorts primer och en borste för 599:-. Så jäkla prisvärt!! Nu ska jag hem och rensa bland mitt smink. Har väl inte så mycket annat att göra under några veckor. :(

Dessutom måste jag börja handla mascara igen, för nu har jag beslutat mig för att lägga av med fransarna ett tag.

När jag kommer hem ska jag bannemig ha en spa-dag hemma. Behöver noppra och fila och raka och peela mig. Känner mig så fuuuuuuul!! Usch!!

Nu är det snart en höjdpunkt på dagen igen - middag! ;P

Puss om vi inte hörs mer i dag!

Sängen är min bäste vän? Eller?

Kategori:

My God, vad jag är trött på att ligga ner. Samtidigt är jag så jäkla slö så jag orkar inget annat. Underligt? Trött av att göra nada!! Det man ser fram emot på sjukhus är maten, då får man nåt annat att göra än att ligga i sängen! :D

Fast en sak som är roligt mitt i allt elände är att jag fick en dejt med Helen i dag. Så längesen vi sågs! Gud så trevligt vi hade i ett par timmar. Fick dessutom godis och en tidning. Bortskämd värre!

Nu hoppas jag på sömn i natt och goda besked från läkaren i morgon..

Natti, natti från lilla sängen! <3

Ännu en natt

Kategori:

Har sovit typ sammanlagt en timma i natt. Det kom in en tant på salen sent i gårkväll. Hon har snarkat som faaaaasen! Har aldrig hört något liknande! :( Fick öronproppar, men det hjälpte inte ett skit. Dessutom blir jag ju ändå väckt klockan 02 för min antibiotika och en halvtimma senare när de kopplar bort det igen. Sen väcks man 06 för tempen och 07:30 är det god morgon! Är dyngtrött just nu!

Fick just pratat med läkaren som opererade mig i går. Tydligen är det öppnat på två ställen i tummen och sen in i ledkulorna där de sköljt bort var. Fy fan, så äckligt!!

Jag får vara kvar tills i morgon, då de ska klippa upp gipset och kolla om det behöver sköljas igen. Hoppas inte det, eftersom det blir samma procedur som i går då med operation och bedövning och nedsövning och allt. Orkar inte..!!

I morgon blir det oavsett nytt ingrepp eller inte, nytt gips och X antal veckors sjukskrivning. Behöver ju två händer i mitt jobb och jag får absolut inte påfresta leden. :(

Nu känner jag mig enbart grinig... Blöh!

Puss på er, hörs kanske sen! <3

Sådär ja..!

Kategori:

Då var denna dagen till ända. Händelserik, må jag säga. Operationen är avklarad och det är skönt att ha det gjort. Nu väntar jag bara på att allt ska läkas och att de vet att medicinen verkar. Jäkla tur att jag gick till doktorn! :P

Nu ska jag sova! Puss!

Operation

Kategori:

Då ligger jag här i min lilla säng på Varbergs sjukhus. Det är bestämt att det ska bli operation. :( Infektionen verkar ha spridit sig och det är tydligen inte okey om det följer senorna uppigenom...

Själva operationen är väl okey, men hörde lite snabbt att jag kan räkna med 6-8 veckors sjukskrivning! :( Fy fan..

Återkommer.. Puss på er!

Sjuk?!

Kategori:

Det blev en mer intressant dag än på länge. Där fick ju jag för att jag bölade om mitt händelselösa liv.

Vad har då hänt i dag? Jo.. Jag skulle ju upp halv sex och öppna i dag. Inser att tummen jag skar i fredags hade svullnat upp till en orörlig, ömmande, röd/lila sak. Gick till jobbet och drog igång ett vikarieringande, eftersom två av mina kollegor var sjuka.

Insåg efter någon timma att jag nog får ringa läkaren. Fick komma direkt - och blev direkt nedskickad till Varberg. En kraftig infektion som spridit sig till lymfkörtlarna. Resultat.. Gipsvagga, antibiotikadropp och övernattning. Yippie! Delar sal med två 100-åriga tanter, dubbelyippie!

I morgon hoppas vi på att det lugnat sig så jag får åka hem. Jättetrevlig personal, men Gud vad de stackarna sliter. Folk överallt. I korridorer och överallt! 5 timmar från att jag skrevs in blev jag gipsad och efter nästan 6 timmar hamnade jag på rummet. Har inte ätit sen 8 i morse, då jag åt lite keso och kokt skinka. Deff, remeber? Nu blir det definitivt deff. Fått en yoghurt och ett ägg och macka och kaffe. Blir väl ingen träning heller på ett tag..!

Dumt!!

Som sagt.. Skär er aldrig i tummen!

Puss!!