Ambjitt - Unica és!

Här delar jag med mig av mitt liv till den som är intresserad.

Sjukfrisk, eller frisksjuk?

Kategori:

Det har varit en underlig vecka. I tisdags hade vi ju avslutning med ombuden med bowling och julmat. Jag gjorde en strike och de är lätträknade genom åren. Så nöjd med min insats. Jag var hemma vid halv 10 på kvällen och efter att ha varit igång sen 8 på morgonen, så var jag riktigt trött! Tog en varm dusch och gick och la mig. När jag lagt mig så frös jag som tusan. Tog på myssockar och badrocken och frös fortfarande. När jag vaknade på onsdag morgon hade jag 38,1 i feber. Undra på att jag kände mig konstig på kvällen.

Smått panikslagen insåg jag att det är helt fel vecka att vara sjuk på. Tvådagarskurs med Lärarförbundet och festligheter på fredag kväll. Låg hela onsdagen för att kurera mig och i dag proppade jag mig full med preparat och åkte till min kurs. Känner mig något bättre och ska nog överleva detta också.

Nu vilar jag på rummet fram till 19:30, då vi ska träffas och äta lite ost och umgås. Sen blir det dusch och sömn så jag orkar med morgondagens alla olika trevligheter.

Hörs en annan dag. Puss på er!

Måndagsröj

Kategori:

I dag har jag kört en riktig röjardag på jobbet. Möblerat om och slängt en massa skit. Riktigt gott och nu känns det som om det är lite ordning. Den är väl högst temporär, antar jag. Men ändå.

Gårdagen ägnades åt att ligga i soffan och vara bakis. Skönt faktiskt. Ja, inte huvudvärken, men att slappa en hel dag. Så.. Vad gjorde jag då på lördagen? Jo, jag träffade drygt 20 personer som jag aldrig sett förr. Vi träffades klockan 18:00 på John Scotts pub på Avenyn. Hur kommer det sig att jag träffade 20 okända människor?

Jo.. Och nu kommer ni dö.. Jag spelar ett onlinespel som jag är smått besatt av här på kvällarna. Har hållt på med detta sen i maj och nu bestämde några av oss att vi skulle ses. Min första tanke var att det skulle vara 20 nördar, men det var vanliga människor.. Riktigt trevliga och vi hade riktigt skoj! Som sagt. Oväntat...!!

I morgon har jag min dag på Lärarförbundet och sen direkt efter så har vi avslutning på bowlinghallen med våra ombud. Lång dag!

Nu ska jag strax se Project Runway och sen blir det CSI. Soffkväll!

Puss på er!

Spännande kväll?

Kategori:

I kväll ska jag hitta på saker som är helt oväntade. Jag tror och hoppas på att det ska bli riktigt, jäkla kul. Jag säger inte vad det är ifall det blir en flopp, men det har varit planerat ett ganska långt tag nu.

Annars är allt lugnt och fridfullt. Håller på att skaffa mig en förkylning, verkar det som? Det har jag INTE tid med den här veckan. Alla dagar är inbokade utom söndagen än så länge. Puh! Veckan därpå är också intensiv, men två veckor går väl fort?

Nu ska jag strax lägga mig i badet och bli snygg tills i kväll. Ja, snygg ingår i kvällens koncept!

Puss på er!

Nystädat

Kategori:

Efter shitty arbetsdag nummer två den här veckan var jag väl inte jättesugen på att städa när jag kom hem från jobbet. Fast Gud så skönt när man är klar med eländet. Så nööööjd!! Det innebär att i morgon när man kommer hem så är det helg och inget annat. Slutar tidigt i morgon och ska ägna en bra stund på gymmet, hade jag tänkt. Nästa vecka blir det dåligt med träning. Jobbar sent på måndag, julavslutning med ombuden på tisdag och kurs i Löftadalen torsdag och fredag. Dessutom är det ju lite hemliga festligheter på fredagskväll om en vecka. Kul!!

Innebär dessutom att adventstjofräset ska upp nästa helg. Fint när det är på plats, men meckigt innan det är på plats.

Nu ligger jag i soffan och kollar på nåt tjockisprogram. Man får följa en person under ett år som får en coach som ska hjälpa personen att gå ner i vikt. Jag kunde ju haft en coach under mina tre veckors fett-diet, så kunde ni följt det på TV3.. :D

På lördag är det den 24:e, en månad till julafton! Wiiiiiiieeeee...!

Puss på er!

Onykter?

Kategori:

Inledde morgonen med att bli invinkad av polisen i morse vid Vallda kyrka. Körkort-och nykterhetskontroll. Tydligen hade jag både körkort och var nykter för jag fick köra vidare. :)

Arbetsdagen har inte varit nån topp 10-dag på rankningen, men jag överlevde tydligen. Fick övertygat mig själv att ett glas vin hade varit gott till middagen och vet ni - det var det!!!

Nu är det soffan som gäller. Puuuuuuuuussssssss...!!

Jag har verkligen inget att skriva. Är tråkig.. Kanske ska börja fila lite på min önskelista till tomten? Eller ta kort på min gamla frimärkssamling från 1976 och blogga om den? ;D Fast den finns ju inte kvar, så det blir kanske inte så lätt.

Kategori:

Undrar vad andra bloggar om när de inte har nåt kul att skriva? Om sin frimärkssamling från 76, eller årets önskelista till tomten?

Jag orkar verkligen inte skriva om jobbet eller gymmet i dag igen. Ingen fettdiet har jag ju att diskutera heller.

Så.. Jag får väl lägga in små fina bilder på kattungar, eller skriva om att jag undrar hur stark min hemmagjorda glögg sen förra året är om två veckor när den ska drickas för första gången i år. Kanske kan skriva en rad om att jag tvättar idag igen? Eller att jag köpt en ormbunke som kräver 200 liter vatten i veckan? Den kanske jag borde sätta på tomten, så suger den upp all översvämning?

Jag skriver nog en rad om att jag börjar 08:45 i morgon och har en liten sovmorgon. Eller.. Kanske att de kommer och hämtar soptunnorna i morgon?

Nu kom jag förresten på en julklappsönskning: örhängen i vitguld! Det måste jag komma ihåg..!!

Nu ska jag leta upp en bild på en kattunge...

Puss!

Vin i plastglas i baren på Scandinavium!

Kategori:

Ladies Night

Kategori:

Det blir ju jobbigt att ligga en dag efter i bloggandet hela tiden. Jag får ju skriva om både går och i dag. Ja, det ÄR jobbigt! ;P

Vi var ju på ladies night i går och det var riktigt trevligt. Vi träffades redan vid 5 på The Square för att äta och dricka lite vin. Mycket gott och trevligt!

Vi tog pendeln 18:47 för att hinna till "minglet" som skulle börja 19:30. Vi var i vääääldigt god tid. Utanför Scandinavium stod en jävla lång kö, full med tanter. Bara att ställa sig. Minglet vet jag fortfarande inte vad det var. Det stod lite folk med diverse reklamprodukter i gången, men jag hade ju tänkt snittar och champagne. ;) Vi gick ner och satte oss i baren istället.

Showen var riktigt bra, så det får nog bli en tradition. Var hemma vid 1 i natt och sen var det sängen som gällde.

I dag har jag varit synnerligen effektiv. Gick upp före 9, åkte till gymmet och körde ett härligt pass med kolhydratsork! :) När jag kom hem gick jag direkt ut för att putsa fönstren. Fy fan, vad skitna de var!! Det är verkligen inte perfekt putsade på något vis, men de är 250% renare nu än i förmiddags. Dessutom har jag ju tjänat på detta. Tänkte ju hyrt in fönsterputsare, så det innebär väl att jag får shoppa för de pengarna? Eller? Så ser jag det...

Nu har jag käkat köttfärssås och broccoli. Tänkte undvika allt för mycket pasta och sånt ett tag framöver. Får väl se när jag tröttnat på broccoli och övergår till enbart pasta och rostebröd! :D
Nu är det slapp i soffan som gäller resten av kvällen, skönt!!

Puss på er!

Sabaton

Kategori:

Sabaton

Kategori:

I går var det dax för Sabaton i Scandinavium. Riktigt trevligt, trots att jag kände stressen över att sluta 17:45. Kunde faktiskt kompa ut en timma, eftersom barnen gick hem.

Hamnade på hotell Opalen innan konserten. Det var typ det enda stället i närheten som inte var fullt med folk. Drack lite vin innan vi traskade bort. Vi dissade förbanden, trevligare med vin! :)

Konserten var bra, trots att jag var klädd i vit tunika och alla andra var klädda i nitar och kammobyxor. :D

Har även avslutat min fett med fett-diet. Skönt att koka gröt i morse igen och känna ork på gymmet. Så, sammanfattning av tre veckor:

+mindre sötsug
+nåt kilo lättare
- ingen träningslust
- sämre ork
-saknar frukt och kolhydrater
Funkar antagligen jättebra om man har en del att gå ner. Själv håller jag mig till filosofin "Ät allt och rör på dig". Nöjd ialla fall att jag fixade 3 veckor som bestämt.

I kväll är det middag på stan och sen Ladies night. Hörs i morgon! Puss!

Svinkoppor?

Kategori:

Nyllet fullt med blemmor? Funderar på om det är svinkoppor? :( Hoppas INTE det..!!! Har i alla fall ny, fräsch hårfärg och frisyr. Alltid nåt.  Jamenar, om jag tar ett stort bandage runt nyllet syns det ju inte att jag ser pestsmittad ut. ;P
 
I morgon är det dags för Sabaton. Synd bara att jag jobbar sent och får stressa efter jobbet för att hinna. Blöh! Måste dessutom handla fredagsfika innan jag kör till jobbet i morgon bitti. Annars blir jag väl dödad av kollegorna. 
 
Latmask, förresten? Vågar väl inte skriva att jag struntade i den planerade städningen idag och slängde mig i soffan i stället.. HA!!
 
Puss, puss! 

Överskottsenergi?

Kategori:

Har haft en riktigt bra dag i dag, faktiskt. Varit i full gång på jobbet och varit riktigt pedagogisk. Mer än vanligt, alltså. ;)

Efter jobbet åkte jag till gymmet, men nu får jag snart sluta med fettdieten. Har tappat träningslusten och jag tror det beror på kolhydratsbrist. Nåväl, två dagar kvar.

I morgon är det dags för bästa Stina och ny hårfärg. Så gott att fixa till sig!

Sitter just nu och försöker hitta en fönsterputsfirma. Om jag inte får städat inomhus av nån, ska jag fanimej ha fönsterna putsade.

Puss på er!

Mungbönsgryta?!!!

Kategori:

Gårdagen tillbringade jag mestadels på jobbet. Ja, sisådär en 13 timmar i alla fall. Tidigt pass, planering och föräldramöte. Rätt trött när jag kom hem alltså...

I dag har jag varit på Lärarförbundet och vi gick på en liten annorlunda lunch, kan man säga. Ingrid hade fått ett presentkort på "Yogaroom" och hon ville inte gärna Yoga, så hon bjöd med oss dit på lunch. Väldigt veggo och plingplong-musik. Det jag kunde äta som var glutenfritt var en mungbönsgryta med sötpotatis och kokosmjölk. Såg ut som gröngul gröt, typ. Smakade helt okey, men det blir nog inte morgondagens lunch. ;)

Har även hunnit med ett pass på gymmet och nu sitter jag i soffan och försöker boka bord till nån bra restaurang nära Scandinavium på lördag. Måste ju ha mat innan Ladies Night...

Puss på er!

Helgen är slut

Kategori:

Herrejävlar vad fort helgen går. Hinner man med nåt, eller? Näääh..! Fast skönt att vara ledig i alla fall. Har inte gjort nåt speciellt, tränat och tränat.. Typ..

Har även insett att jag inte mår bra av vin. Alltså, inte ett glas och så.. Men, mer än så verkar vara döden. Usch!

I morgon har jag också dragit vinstlotten att börja 06:30 och sluta 20:00. Föräldramöte - Jippie!

Sen, Becca.. Jag har inte bråkat med de polska flickorna. Bara med deras chef! Det vet du väl att jag måste bråka med någon?!! ;)

Puss på er!

Äntligen lite vinyrsel

Kategori:

I dag har vi haft styrelsemöte och hjärnan har gått på högvarv. Klockan 15:25 bestämde jag mig för att skita i gymmet i dag. Det är stort för mig! Åkte och handlade kräftor när arbetsdagen var slut. Goooooooda kräftor! Nu har jag dessutom hällt i mig vin så jag känner mig onykter för första gången på typ 6 veckor. Kul att jag är en normal människa för en gångs skull.. ;D

Kollar Dobidoo och mumsar 80% choklad till mitt vin. I morgon ska jag träna igen. Bakis? Nääh.. Det hoppas jag inte!

Puss på er!

Styrelseutbildning

Kategori:

I dag har vi haft dag ett på vår utbildning. Väldigt trevligt, som alltid. Var på Tio Pepe på lunchen och käkade. Riktigt gott. På rasten gick vi en sväng på stan och då fick jag köpt en riktigt fin klänning. Så nöjd!!

Fick städat här hemma när jag kom hem, så nu är det helgfint. Gott med fredag i morgon och en lugn helg.

Dagens fettmiddag var inget speciellt. Grillad kyckling med salsasås och kokt blomkål. I morgon blir det skaldjur!

Puss på er!

Ja, Totte det gick bra! <3

Kategori:

Jodå, tydligen gör tummen framsteg och jag får inte ha panik och tro att det ska gå så fort att bli helt frisk. 2-3 månader innan all rörlighet är tillbaka. Får fortfarande inte belasta tummen och jag ska "gnugga" ärren med ett typ kardborreband för att det inte ska bli känsligt i framtiden. Konstigt! :/ Nu mätte de upp att jag kan böja tummen 43 grader och den friska tummen kan jag böja 71 grader. Tillbaka igen om två veckor för ny koll. Tydligen hade en fraktur varit "bättre"..!

Nu ska jag ju inte ägna all tid åt att gnälla. Jag har ju ett liv med 9 friska fingrar också. Hihi..! Har jobbat som vanligt och haft en riktigt bra dag. Varit i skogen med de största barnen och det är ju som semester. Lugnt och skönt! Har hunnit med gymmet också, fast i dag hade jag ingen lust att åka dit. Det var längesen jag hade den känslan. Blev ett bra pass ändå.

Dagens middag blev fisksoppa, gjord på vispgrädde och crème fraîche. Riktigt mumsig, måste jag påstå. En dryg vecka kvar på testen nu.

I morgon och på fredag har vi styrelseutbildning. Ska bli kul. Hörs en annan dag.

Puss!

Tisdag

Kategori:

Då var tisdagen avklarad också, sista gången dessutom på vår "mattekurs" på jobbet. Rätt skönt att det är klart, har hållt på med det i typ 1,5 år? Eller nåt.. Länge, i alla fall...

Annars har dagen förflutit lugnt trots en drös vikarier på jobbet. 8 barn sjuka, kan ju ha berott på det. Hann med en sväng på gymmet efter jobbet och sen var det dags att åka hem och laga Korv Stroganoff på Tjock-falukorv och vispgrädde!! Jösses vad fett jag knör i mig, men fanimej så tror jag det funkar...!!!

I morgon börjar jag tidigt och ska kolla till min lilla tummetott efter jobbet. Hoppas den är som den ska.

Puss på er!

Trööööööööööötttt!!!!

Kategori:

Jobbat heeeeeeeela dagen! Återkommer i morgon!

Puss!

I dag ska jag vara otrevlig i min blogg

Kategori:

Jo, det får jag vara, eftersom det är MIN blogg. :)

Jo, alltså... Jag har funderat över vissa människor. Mest sker mina funderingar på gymmet, eftersom där är ett bra ställe att tänka på och för att där samlas nästan alla sorts människor som jag kan reta mig på. I dag har jag funderat över två personer där. Mor och dotter. Mamman knappa 50 och dottern ca 20? Det finns en dotter till, men hon var inte med i dag.

Dessa två alltså. Mamman ser ut som en tunna på två ben och dottern är också skadligt överviktig. Då tänker ni genast: Men Ann-Britt, skärp dig! De är väl på gymmet för att göra något åt det?
NEJ..! Det märks ingen skillnad på dem. De är där frekvent, men det syns INGEN skillnad. Kanske kan det bero på att de mest "är där"? De anstränger sig inte ett skit och dottern ser så jävla sur och uttråkad ut så jag har lust att gå fram till henne och säga: LE DÅ, för faaaaaaaaaan!!! Mungiporna är konstant nedåt, beige och tråkig för övrigt. Ska det vara så jävla svårt att anstränga sig lite över sitt utseende?!! Herrejäääääävlar!! Jag säger bara, varför vara på ett gym om det ändå inte ger någon form av resultat? Om de ändå hade märkts på humöret? Jag hade fasen inte satt min fot där om jag inte märkte någon skillnad!!

Annars har dagen varit riktigt bra. Tvättade bilen innan jag åkte till gymmet, sen var jag och handlade lite nya ingredienser till min fettkost. I dag blev det blomkål/ broccoligratäng med vispgrädde och massor med ost. Lövbiffsrullader fyllda med pepparost och en rejäl sallad till detta. Hmm.. Mätt blir man i alla fall!!

Har även hunnit med ett riktigt långt, härligt bad och nu har jag dött i soffan. Ha en härlig söndag. Puss på er!

Det skulle ju vara solsken i dag?!

Kategori:

Vaknade av ett jäkla skitväder med regn och storm. Så jäkla deprimerande! Planen för dagen var gymmet och tvätt och städning av bil. Gymmet är ju fortfarande inomhus, så det gick ju att genomföra i alla fall. Insåg i dag att jag svettades ännu mer än vanligt, är det en effekt av fettkosten tro? Måste googla det sen...

Efter jag fick proppat i mig en lunch bestående av kaffe och grekisk 10%-ig yoghurt med valnötter, blev det uppehåll en stund så jag kunde städa bilen på insidan. Tar väl en sväng om Statoil i morgon och kör utsidan på lilla pärlan också. Om vädret tillåter, vill säga.

Nu ligger jag välförtjänt i soffan och har paddan i knät. Måste vara världens bästa uppfinning. My new love! Ja, den och min nya handväska. ;)

Dagens fettmiddag blir stekt lax med romsås och en matig sallad med fetaost i. Fett med fett, alltså. Tycker magen blivit lite plattare, men det kan ju vara en schysst inbillning. Fortsättning följer...

Puss på er!

Ledig dag?!

Kategori:

Jo, eller hur? Städat, handlat, tvättat och tränat. Eller, ja.. Träningen får väl gå under kategorin ledighet. Det andra är väl sådär kul när man är ledig.

Hämtade min klänning och min väska i dag - så jättefina!!! Så glad, så glad!

Annars har det inte hänt så mycket kul i dag. Tacos utan nån form av "skal" och ett glas vin. Heja fredag!

Puss på er!

Torsdagsfredag!

Kategori:

Eftersom jag är ledig i morgon så är det officiellt torsdagsfredag. Har varit på facket i dag, riktigt lugnt och skönt. Fick styrt upp Grund 2, som vi ska ha i slutet av november. Får väl läsa på lite bättre senare inpå. Efter facket var det dags för gymmet igen. Så gott att det flyter på bättre igen. Eller, jag hoppas det. Jag pratade med min arbetsterapeut i dag och hon var lite fundersam över att jag fortfarande inte kan böja den yttre leden mer än jag gör. Ska dit på onsdag i nästa vecka och jag hoppas VERKLIGEN att allt är som det ska.

I morgon ska jag träna och städa. Dessutom ska jag hämta min nya klänning och väska. Orkade inte i dag. Fattas bara att den är ful, då blir jag trött!

Annars fortsätter jag med mitt fettätande. Konstaterar att jag inte orkar lika mycket på gymmet med nya kosten. Cyklar knappt 2 mil på en timme, istället för ungefär 2,2 som jag gör med normalkost. Styrkemässigt vet jag inte, eftersom jag är lite enarmad för tillfället. Annars håller jag mig riktigt mätt och belåten. Två veckor kvar på experimentet....

Ha en gooooo kväll, pussgurkor!