Ambjitt - Unica és!

Här delar jag med mig av mitt liv till den som är intresserad.

Nyårsafton

Kategori:

Då har vi nått fram till årets sista dag. Fylld av förväntan för ganska många, antar jag? Själv ser jag fram emot en lugn dag med god mat och dryck. Första halvåret som 40 är avklarat och det har varit helt jävla skitjobbigt. Borde väl ha vant mig vid FÖÖÖÖÖÖÖÖÖRTTTTTTTTIIIIIIIII, men NEJ! Usch, vad jag avskyr att bli gammal.

Har varit på gymmet för sista gången i år.. Hehe.. Gång 171, enligt bokförd statistik. Vet inte om det är helt normalt, men jag trivs där och det måste väl vara bra? Snart ska jag ta mig ett bad och snygga till mig. Man måste ju avsluta året på topp.

Annars tänker jag inte avge något nyårslöfte. Det har jag slutat med. Känns på något vis jävligt krystat med människor som lovar saker på fyllan som de ändå inte håller. Jag får försöka lova mig själv VARJE dag 2012 att vara lite snällare mot mig själv... Ja, faktiskt.. Mig själv..!! Tänk det, ni.. Har kommit på mig själv med att inte alltid vara det.

För den uppmärksamme har jag lagt till en ny länk på min sida: Cameo design. Fy sjutton vilken käck affär! Köpte mitt favvo-armband där som gick sönder. :( Fick ett nytt skickat till mig direkt. Sånt gör mig glad.. Jättetrevliga tjejer som har butiken. Rekommenderas!!!

Hoppas ni alla får en härlig sista dag på året, vad ni än må tänkas hitta på. Var snälla mot varandra, men framförallt: Var snäll mot er själva. Om inte du är det, varför ska någon annan vara det då?

Kram <3




Nyårsmat

Kategori:

img_5511 (MMS)

Av alla platser i Sverige är jag just nu på Selma Lagerlöfs torg för att handla maten till nyår. Här har jag ägnat rätt stor del av mitt liv, eftersom jag höll till här när jag jobbade på Posten i min ungdom. Nästan som att komma hem, men ändå inte.. Undrar om tanten som botade sin inkontinens med popcorn sitter kvar inne på Posten? Hon satt där varje dag och diskuterade. Nä.. Hon är nog död.. Nu är laxen införskaffad och nu bär det vidare på nya äventyr på Hising Island..

Allmänt onöjd!!

Kategori:

Två dagar kvar på 2011 och jag känner mig allmänt sur och bitter. Jättekul, verkligen! :( För några år sen när det var dags att fira in det nya året, sa alltid jag och min goá kompis Linda: "Skål för ett nytt jävla skitår!" Mest på skoj, men just så känns det nu. Blä! Är inte nöjd med något. Är det så man ska ha det? Nöjd? Va´fan är det att vara nöjd? Ja, det regnar varje dag men var nöjd att du inte bor i Afrika för där regnar det inte alls. Eller: Ja, den här månaden gick typ all lön till räkningar, men var nöjd att du har ett jobb och får lön. Jag är så jävla trött på att behöva vara nöjd!! Dessutom har fönsterfodren i badrummet fuktat sönder och behöver bytas. Det ska jag väl vara nöjd över det också?

Annars har dagen förflutit med diverse sysslor. Städat och möblerat om litegranna. Fan vet om jag är nöjd med ommöbleringen..? Haha.. Åkte till gymmet i ren ickenöjdångest och sprang av mig lite onöjdhet. Nu är jag hemma igen och är nog fan inte nöjd med att jag sitter och skriver ett gnällblogginlägg. Vad finns det mer jag inte är nöjd med? Massor...

Nu ska jag sitta här i mina mysbrallor och gräma mig över livet i största allmänhet och måste Djävulen ta alla nöjda människor!!! ;)

Mellandagsrea

Kategori:

Så där ja.. Ytterligare en ledig dag. Inledde hos arbetsterapeuten... Sicket jäkla långt namn.. :) För hon skulle kolla min hand och arm. Inga större allvarligheter, resultatet av besöket blev en skena som jag ska ha runt handleden när jag sover, samt lite övningar. Blir säkert prima. Sen åkte jag till gymmet och ställde mig på löpbandet igen. Är ju i synnerligen god löpform, yeah! Problemet i dag var bara det att mina tights är aningen för stora, så när jag började springa så gled de nästan av mig. Sådär bra... ;) Bytte snabbt aktivitet..!!

Sen blev det en sväng på stan och på Kungsmässan. Tänkte shoppat lite, men kom endast hem med ett par strumpbrallor. Blir galen på alla hysteriska människor som sliter i rea-paltorna..!!! Fick i alla fall hjälpt Josse att hitta en fin, svart klänning till nyår. Fick i mig en Cappuccino och en liten mangosmoothie, så lite har jag allt spenderat. Haha..! (Ja, handskenan kostade ju dessutom 175 kronor) ;)

Dagens middag blev gulaschsoppa, vilket passar prima i detta vädret. Morr, vad det regnar hela tiden!!!! Nu är det slappa som gäller resten av kvällen. Joggisar, soffa och TV... Man kunde ha det sämre!

Pussåpuss..!

Semester

Kategori:

Ja, det låter ju flådigt värre och det ÄR väldigt skönt att kunna ta dagen som den kommer. Nog för att jag har jäkligt svårt för att bara flumma runt, men jag får väl öva på det antar jag? Har i och för sig inte flummat speciellt mycket i dag, ännu. Först var jag på gymmet och sen har jag trixat lite här hemma. Ska donera en dator och en skrivare till jobbet, så det har jag släpat fram och ställt i hallen. Ska ta mig en tur om jobbet och lämna det i morgon tänkte jag.

Har dessutom äntligen fått tagit mig i kragen och packat in mitt favvo-armband som gick sönder och som ska i retur till Cameo. Så jäkla käck webbutik och så väldigt trevlig service..! I looooooove..!! Den ska ni kolla in.

Nu sitter jag och kombinerar bloggandet med nöjet att tolka en räkning från Telia. Jag tror jag fattar nu, men det är ju inte helt enkelt alltid. Eller så är jag bara korkad?

I morgon ska jag ju till handterapeuten klockan 09:00. Ingen sovmorgon, alltså.. Ska bli spännande att höra domen. Allmänt skröpplig kärring? Ja, troligtvis..! ;)

Nu ska jag öva på att göra nada. Ja, eller... Jag ska hitta ett käckt nyårsrecept tänkte jag. Har en tanke på Bouillabaisse... Fiiiiiiint ska deeeet vaaaaaaa´.... ;)

Puss och kram!

Tillbaka till verkligheten

Kategori:

Nog för att Annandag jul också tillhör helgdagarna, men jag har i alla fall återgått till normal vardag igen med allt vad det innebär med gym och normal mat. Jäkligt gott, eftersom jag är en människa som trivs bäst med rutiner.

Inledde i alla fall dagen med en liten sovmorgon. Det är skönt att sova oavsett om man gillar rutiner eller inte. :-) Åkte till gymmet och tyckte att det gick väldigt, VÄÄÄLDIGT bra i dag. Tog upp min löparkarriär igen och än så länge så verkar det som om min lilla fot håller.

Väl hemma igen så blev det en liten "me, myself and I"- eftermiddag, med bastu och peeling och allt vad som krävs för att ligga på topp. ;-) Efter det var det dags att betala alla räkningar och nu är jag på dåligt humör, bara för det.. Skiträkningar!!!

Nu ska jag chilla en stund och fundera över Annandagens middag. Lax i ugn med chilisås och pressad potatis, tror jag det blir....

Ha en härlig dag och KRAAAAM!

Juldagen

Kategori:

Juldagen har jag firat hos min syster och mina syskonbarn. Så mysigt..! Skönt att jag slapp julmaten i dag. Det blev goooooo´kalkon i dag. Mumsigt! Nu är jag i alla fall hemma igen och har fått dragit på mig mysbrallorna igen. Dricker lite vin, kollar dåliga filmer på TV och käkar lite godis. I morgon är det normalt liv som gäller, med gym och nyttig mat. Ser faktiskt fram emot det!

Orkar inte blaja mer i dag, sköt om er!

GOD JUL

Kategori:

Visst längtar jag också efter julafton med paket, ledighet och julmat. Men framförallt längtar jag efter de människor jag mist under åren som jag alltid kommer att älska och bära med mig i mitt hjärta. Pappa, mamma och Jocke... Jag saknar er..!! <3



"Vi har delat samma minnen
Vi har burit samma längtan
Vi har sett med samma ögon
Vi har trott på samma löften
Vi har stått på samma sida

Du är med mej vart jag går
Genom månader och år
Du är med mej alla dar
Du är med mej vart jag far
Du är den jag kunde va"


Äntligen leeeeedig..!! 

Kategori:

img_4393 (MMS)

Äntligen leeeeedig..!!  Inledde morgonen hos Husläkarna i Vallda. De är för jädra trevliga där. Fick en liten diagnos, nämligen Karpaltunnelsyndrom. Piller i 10 dagar och dejt med en handterapeut på onsdag. Tänk vad många yrken det finns..?!  Dagen har varit mer än lugn och det var nästan en fröjd att komma till gymmet och anstränga sig lite. :D Nu smuttar jag på ett glas rött och lagar middag. Sen tänkte jag gå lös på glöggen. Myyys!! Avslutar med att önska alla mina två läsare EN GOD JUL..! Dessutom tänker jag lägga in en bild som stärker mitt ego lite... ;)

En riktigt bra dag..

Kategori:

Brukar i och för sig ha bra dagar, men den här har känts extra bra på nå´t vis. Glöggfika ute på gården på jobbet med alla kidzen, konstant mumsat på godis och choklad vi fått av gulliga föräldrar på jobbet. Gymmet på eftermiddagen och sen hem för att slå in de sista klapparna. Egentligen en vanlig dag, men som sagt ändå bra...

Fick dessutom äntligen tagit mig i kragen och ringt läkaren för att få en tid för mitt ömmande finger och arm. Tyckte det var lämpligt nu när jag ska vara ledig så länge. Men Nejnejnejnej... Jag får IIIINTEEE gå med detta över hela julhelgen utan komma dit i morgon bitti. Glömde viss säga att jag haft ont i en månad och det kanske var tur?! ;)

För övrigt ser jag fram emot en lugn dag i morgon på jobbet. Härligt med lite nedtrappning. Nu ska jag strax se på Anna Skipper. Ha en go kväll nu, hörni..!

Julpyntat

Kategori:

Två arbetsdagar kvar och huset är städat och julpyntat. I morgon ska jag slå in de sista julklapparna och sen kan jag officiellt börja fira jul. Känns skönt!

Har dessutom haft en trevlig dag på jobbet. Lunch på stan med bästa jobbisarna och en bra planeringsdag. Känns bra att avsluta terminen så här. Dessutom har vi hunnit fira bästa Jennifer, som fyller 20 i dag! Gymmet hanns också med, så nu är jag rätt nöjd.

Kort blogg i dag, för ERNST är på TV!



Dan före dan före.... Äh, ja.. Ni vet..

Kategori:

Så där ja.. Nyklippt! Yees..!! :) Så jäääkla skönt! Nu kanske man kan gå runt utan att folk tror att det är en höbal som kommer gåendes.

Annars har dagen INTE förflutit lugnt. Inledde morgonen med ett entimmes möte, hastade ner till Lärarförbundet och möttes av flyttkaos. Bara att börja röja i kombination med att svara i telefonen. I dag var det många medlemmar som behövde hjälp och jag lär mig själv massor under tiden jag hjälper dem. GOTT! Fick dessutom äntligen kollat in de nya lokalerna som vi ska flytta till och insåg att de kontoret som jag ska "bo" i var det enda som inte var tillsnyggat... Hehe..! Får se om det blivit nå´t bättre när jag börjar jobba igen i januari.

Efter flyttkaos och klipp, blev det ett race till Ica Maxi. Finns det nå´t tråkigare att göra än att handla? Fast jävligt kul när man hittar saker att äta hemma, så det får väl vara värt tråkigheten då.?! Pasta med pesto och broccoli, blev dagens snabblagade - men gooooda - middag!!

Annars är jag officiellt klar med julklappsshoppingen för i år. Känns ju inte dumt, om man säger så. Nu är det bara städning och lite avancerad julpyntning kvar, typ gran... Tre arbetsdagar kvar, sen ledigt..

Nu ska jag göra nada, så ha en härlig kväll i julhekten!

Dan före dan före dan före dan före dag före dopparedan...

Kategori:

Då var ännu en dag till ända. Åtminstone arbetsdagen. Nu är det fyra kvar tills jag är långledig. Har lite att styra upp i veckan, men tror det ska gå bra. I morgon ska jag äntligen till Christina, min favvo-frisör. Bara klippning. Får visst vara lite snäll mot hår och huvud och skippa blekningen varannan gång. Jaja.. Efter frissan ska jag inhandla sista julklapparna. Ett djupt andetag, sen in bland de andra galningarna på Kungsis.

Nu sitter jag och slötittar på "Biggest loser", bloggar och spanar in nya trendiga tidslinjen på FB. Snacka om att vara skadad? ;) Inget gym i dag och inget i morgon, känns lite jobbigt men får väl försöka överleva. Tydligen gör ju alla andra normala människor det...?! ;D

Nu ska jag ta en dusch och gosa ner mig i soffan i mysbrallor och tända lite ljus. Ha en bra måndagskväll alla goa´!

Juuuulgodis!

Kategori:

I dag hade jag räknat med att må dåligt, efterom det var partaj i går. Fantastiskt trevligt, dessutom! Vaknade och insåg att jag var frisk och kry. En härlig känsla! Hade redan planerat in en heldag med julgodistillverkning, för att ha nå´t kul att göra denna "dagen efter-söndag" och därför fick det bli så. Fram med socker och sirap och choklad och allt som jag hade köpt.

Nu tror ju alla som känner mig att jag inte har någon talang när det gäller köksarbete, men som jag brukar säga: Jag har färdigheter i ALLA rum..! ;)

Slutresultatet blev alldeles, ALLDELES för mycket godis. Jag kan ju dessutom inte hantera så mycket fett och socker utan kommer att bli en sockeråfett-junkie med en slutvikt på 137 kilo efter nyår. Tur jag har autogiro på gymmet! :)

Vad blev det nu då? Jo.. Knäck, ischoklad, polkagrisgodisar, chokladcrisp och marsmallowschoklad. Fett med fett, alltså..

Nu är ju frågan: Ska jag fortsätta mysa runt i gosebrallor resten av dagen, eller ska jag åtminstone gå ut på en promenad?

Ha en go´söndag..!

En favorit..

Kategori:


Över vida oceaner
emot fjärran horisonter
över hav och kontinenter
genom skymningar och dagar

har vi färdats med varandra

Vi har vandrat samma vägar
Vi har burit samma bördor
Vi har sett mot samma stjärnor
Vi har sjungit samma sånger
Vi har delat samma drömmar

Du är med mej vart jag går
Genom månader och år
Du är med mej alla dar
Du är med mej vart jag far
Du är den jag kunde va

Som broar över djupen
som skuggor under träden
som eldarna i natten
som stigar genom snåren
har vi varit för varandra

Vi har delat samma minnen
Vi har burit samma längtan
Vi har sett med samma ögon
Vi har trott på samma löften
Vi har stått på samma sida

Du är med mej vart jag går
Genom månader och år
Du är med mej alla dar
Du är med mej vart jag far
Du är den jag kunde va

Och ingenting kan splittra oss
och ingenting kan söndra oss
och ingenting kan slita oss isär
Och ingenting kan få oss
att överge varann
Stormar kanske tystar oss
Skuggor kanske slukar oss
Sorger kanske tvingar oss på knä
Men ingenting i världen
kan lösa våra band

Jag är med dig vart du går
Genom månader och år
Jag är med dig alla dar
Jag är med dig vart du far
Du är den jag kunde va

Du är med mej där jag e
Du är med mej vart jag ser
Du är med mej alla dar
Du är med mej vart jag far
Du är den, jag kunde va



http://open.spotify.com/track/752rEjwJLl8pYD8o1Z0uTQ



 

En vecka kvar till julafton

Kategori:

Härliga lördag! Har ägnat stora delar av förmiddagen på gymmet och kört ett riktigt gott pass. Lööövely..! Nu sitter jag och kombinerar julklappsinslagning med bloggandet. Går sådär..

I kväll blir det middag med goa´vänner. En hel del vin anar jag att det blir dessutom. Har redan planerat in min bakfyllemorgondag med julgodistillverkning. Tror det kan vara en lagom aktivitet och dessutom är det ju gott!

Nähä.. Kort blogg i dag!

Puss och kram..

Gårdagen

Kategori:

img_3360 (MMS)

Gårdagen bjöd på en hel del skratt och nya erfarenheter. Vi hade nämligen avslutning med styrelsen. På dagen hade vi styrelsemöte, vilket alltid är lärorikt och intressant. Senare på eftermiddagen fick vi en snabbkurs i luffarslöjd som visade sig vara otroligt roligt. Att jag dessutom hade en viss talang för det gjorde ju inte saken tråkigare. :)  När vi fixat och trixat några timmar med detta kom tomten och en tomtenisse och delade ut julklappar. Ja, jag gillar tomten och julklappar. Det står jag för..!!  Kvällen avslutades med en jättegod middag med många skratt. En härlig dag...  Det enda negativa under gårdagen var väl att det blivit fel på mitt bankkonto så jag äger 24,90 i dagsläget. Ett köp jag gjorde i torsdags genomfördes tydligen fyra gånger..! :D  Nu har jag testat funktionen SMS-blogg. Faaaan om det inte funkar.. ;)

Hektisk dag..

Kategori:

I dag har det varit den tratitionella jullunchen med kidzen på jobbet. Jättekul och trevligt, men man är ju helt slut efteråt. Kul att tomten dessutom tog sig tid och hälsade på... :) Ris á la Malta i fikarummet och kanske, kaaaaanske kan man så sakteliga jobba upp nån form av julstämning?

Efter jobbet åkte jag till Mia och fyllde i mina fransar. Tog BARA två timmar den här gången... Är nöjd den här gången, men antar att jag ser likadan ut som sist så det är väl bara att jag vant mig? Sen var det dax för gymmet. Lite halvhjärtat, kändes det som. Har ju min lilla skada att ta hänsyn till. :( Hem snabbt som tusan för att städa och laga middag. Inte konstigt att jag är trött nu, eller?

Sen har jag en fundering angående kvinnor-tjejer-damer-tanter på gymmet. Varför hälsar nästan ingen fastän man typ krockar med varandra i omklädningsrummet? Det är väl typ 10 kvinnor sammanlagt som hälsar och typ två som jag byter några ord med. Nästan alla killar-karlar-män-gubbar hälsar och pratar. Är kärringar så jäkla sura av sig? Det är MORR på det..!

Nu måste jag tydligen hänga tvätt och sen är blir det en helig stund i soffan. Först Anna Skipper och sen Criminal Minds med gooooa snyggingar att kika på..

Ajö!

Quasimodo

Kategori:

Så vaknade man då denna onsdag med svullet öga och en haltande gång på grund av min abitiösa framfart på gymmet i går. Huxflux hade Quasimodo fått en tvilling. Yippie..!! Men varför gnälla över något sådant när solen skiner utanför fönstret? Nej, just det.. Det har ju varit ett jäkla skitväder dessutom i dag. Frös så in i helvete (får man svära i sin blogg?) när jag var ute med barnen på eftermiddagen. Hade det inte varit för mina underhållande kollegor, så hade jag grävt ett hål i sandlådan och gömt mig där. Som ni märker, så överlevde jag... :)

Annars har det varit en bra dag. Tur jag jobbade sent, annars hade jag väl hasat till gymmet och förvärrat min lilla skada. I morgon hoppas jag på ett 100%-igt tillfrisknande eftersom jag både ska till gymmet och fixa till mina fransar. Dessutom har vi jullunch med barnen på jobbet i morgon och då gäller det att vara på topp.

Väl hemma drog jag ihop grymmepotatismoset, räknade in tre webinköpta julklappar som Posten snällt levererat och nu sitter jag här och blajar. Najs!

Nähä.. Nu är jag nog klar för i dag!

Bye..!!

Lucia...

Kategori:

Elva nätter före jul.. En härlig dag har det varit. Lagom stressig, men det är nyttigt med positiv stress har jag hört. Det enda som inte var nyttigt var väl att jag lyckades göra nån form av sträckning i låret när jag hastade ner till gymmet. Var ju tvungen att skynda mig för att hinna tillbaks till luciafirandet med barnen på jobbet. Gamla kärringar ska antingen inte gymma, eller så ska de inte försöka skynda sig...

Själva firandet med barnen blev toppenbra. De var så söta och så duktiga så att jag bara stod och log hela tiden. Det är sådana dagar jag älskar mitt jobb..!! Nu är jag i alla fall hemma och hade egentligen tänkt att göra julgodis. Tydligen blev datorn och soffan min bästa vän i stället. Kändes att jag varit i farten sen tidigt i morse när jag äntligen fick satt mig ner. Jaja.. Det är ju som sagt elva nätter kvar... ;)

Nu ser jag förresten att favvo-Ernst är tillbaka i rutan på måndag. Jul-Ernst! Heja Jul-Ernst!! Jul-Ernst for president..!!

Nu ska jag hasa mig ut i köket på mitt enda fungerande ben och försöka fixa mig lite middag. Åt en lussekatt halv fem, men det räknas inte officiellt som middag va?

Just det ja... Har ju lovat att ha med en bild i dag också... ;)

à bientôt...


Mååååååååndag....!

Kategori:

Se där ja.. Nu är måndagen avklarad. Nästan i alla fall. Haft en bra dag, har inte hänt så mycket och det är väl bara bra antar jag? Har fått bokat in en utekväll med bästa tjejligan i början av januari, vilket alltid är kul att se fram emot. Fast.. om jag ser fram emot det, innebär det ju också att min långledighet är slut i samma veva? Hmm..?! Fast... Jag gillar ju faktiskt mitt jobb, så det är väl okey då?

Mitt jobb ja.. Tydligen var det mystiska män och poliser utanför jobbet i dag... Spännande värre..! Ja, jag missade det givetvis men fick det berättat för mig på rasten. Nu får man väl vänta tills tidningen kommer för att få reda på vad som hänt..! :D

Annars är det luciafirande i morgon med barnen på jobbet. Måste leta upp min tomteluva, den måste jag ju ha i morgon. Tradition!!!

Inser också att tiden fram till julafton är för kort. Har så mycket jag måste hinna med. Då snackar vi inte rulla köttbullar och sånt som vanliga kvinnor gör utan mer saker som går under benämningen "Me, Myself and !". Gymmet, frisören och påfyllnad av mina ögonfransar... Just det ja.. Har ett par julklappar till som ska inhandlas. Tack gode Gud för nätshopping...

Nähä.. Slutblajat för i dag.. Nu ska jag leta tomteluva!!

Adios..!!

Just det ja.. Glömde..

Kategori:

Det kan finnas en stor risk att jag kommer diskutera min överdrivna träningsnarkomani, min förkärlek för dyra krämer och för shopping i största allmänhet. Gillar ni dessutom sarkasmer och ironi, så kommer ni älska min blogg..! Ciao..!

I dag är första dagen på mitt nya bloggliv..

Kategori:


Även fula granar vill få sprida glädje..! ;-)







Då har det äntligen hänt. Tanten har börjat att blogga. Har kollat runt lite på olika bloggar och inser att jag också kan blogga... Har så mycket att dela med mig som ingen vill lyssna på, så det här är ett perfekt forum. :-)

I dag har jag exempelvis funderat över hur småfåglar vet att det finns mat i utegranen? Nu fanns det ju inte det, men så fort granskrället var uppsatt kryllade det av små pippisar som snokade runt. De kan ju inte överlevt sen förra året det fanns en gran med talgbollar i..? Alltså är det nedärvt hos pippisar att utegran = mat! Nu har jag i alla fall köpt mat åt dem, annars tycker de väl att jag är en snålkärring..

Annars har dagen förflutit lugnt. Ett besök på gymmet i vanlig ordning, men annars lugnt som sagt. Slagit in lite





julisar och käkat lasagne...